Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Oργανωμένες καλλιεργούμενες φυτείες κάνναβης στη Λάρισα
Oργανωμένες καλλιεργούμενες φυτείες κάνναβης στη Λάρισα

Oργανωμένες καλλιεργούμενες φυτείες κάνναβης στη Λάρισα

Συνελήφθησν δύο άτομα, υπήκοος ς και Έλληνας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 66 , μία σακούλα με λίπασμα, βάρους περίπου 5 κιλών, καθώς και το χρηματικό των 131.135 ευρώ.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της ς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ς, δύο οργανωμένες καλλιεργούμενες φυτείες κάνναβης μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αγροτικής περιοχής.

Συνελήφθησαν, χθες (17-08-2016) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος ς και ένας 55χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της καλλιέργειας και κατοχής κάνναβης, καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, χθες το μεσημέρι οι αστυ της προαναφερόμενης Υπηρεσίας εντόπισαν τον αλλοδαπό να προσέρχεται πεζός στο χώρο των φυτειών και τον ακινητοποίησαν κατά το χρόνο που πραγματοποιούσε καλλιεργητικές πράξεις.

Στην κατοχή του υπηκόου Αλβανίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία σακούλα με λίπασμα, βάρους (5.010) γραμμαρίων, μέσα στην οποία υπήρχε ένα φλιτζάνι – δοσομετρητής, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, συνολικά στο χώρο των δύο φυτειών βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 66 , ύψους από (0,7) έως (2,9) μέτρα, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη τρία τεμάχια λάστιχου ποτίσματος, πλαστικές φιάλες και πλαστικός σωλήνας.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι ο αλλοδαπός παρέμενε παράνομα στη χώρα, διέμενε παράτυπα σε οικία, ιδιοκτησίας 78χρονης που αναζητείται, ενώ απασχολούνταν σε επιπλοποιείο του 55χρονου που συνελήφθη.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην παραπάνω οικία, καθώς και σε οικία του ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• το χρηματικό των (131.000) ευρώ στην οικία του ημεδαπού, για το οποίο ερευνάται το νόμιμο της κατοχής του,
• το χρηματικό ποσό των (135) ευρώ στην οικία όπου διέμενε ο αλλοδαπός και
• (35) ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση