Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Όμηροι στα υπόγεια της τράπεζας
Όμηροι στα υπόγεια της τράπεζας

Όμηροι στα υπόγεια της τράπεζας

Πρωτοφανής στα αστυνομικά χρονικά της χώρας σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο υπο της στους Αμπελοκήπους.

Τέσσερις δράστες εισέβαλαν στις 2.15 μ.μ. στο υπο της τράπεζας επί της λεωφόρου Κηφισίας 63 και, αφού κράτησαν ομήρους υπαλλήλους και πελάτες για σχεδόν δύο ώρες, αφαίρεσαν χρήματα από τα ταμεία και το , ενώ κατάφεραν να ανοίξουν πάνω από 20 θυρίδες καταθετών, παραβιάζοντάς τες με τρυπάνια και συσκευές οξυγονοκόλλησης.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 4 μ.μ. και ενώ οι δράστες είχαν καταφέρει να διαφύγουν, πιθανότατα με τη συνεργών τους. Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε προσδιοριστεί με ακρίβεια το ύψος της λείας. Ωστόσο οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν από τα ταμεία πάνω από 60.000 σε μετρητά, δίχως να συνυπολογίζεται το, ούτως ή άλλως, άγνωστο περιεχόμενο των θυρίδων. Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν υπόνοιες για ανάμειξη τρομοκρατών στην υπόθεση, την έρευνα για την κινηματογραφική ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Το υποκατάστημα θα παραμείνει σήμερα κλειστό, καθώς αφενός οι δράστες προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο εσωτερικό, οι οποίες πρέπει να αποκατασταθούν, αφετέρου απαιτείται χρόνος για να ενημερωθούν σχετικά με τις χθεσινές εξελίξεις και οι καταθέτες του υποκαταστήματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες άρχισαν στις 2.15 μ.μ. (δηλαδή 15 λεπτά πριν η τράπεζα κλείσει τις πόρτες της στο κοινό) να μπαίνουν ανά δύο στο υποκατάστημα. Hταν οπλισμένοι με πιστόλια και αυτόματα όπλα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με ελαστικές μάσκες, παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται σε κινηματογραφικές ταινίες. Εκείνη τη στιγμή στο εσωτερικό υπήρχαν 8 υπάλληλοι και 5 πελάτες. Υπό την όπλων, οι δράστες τούς οδήγησαν στο υπόγειο, ενώ υποχρέωσαν τη διευθύντρια να τους παραδώσει τα χρήματα από τα ταμεία και να απασφαλίσει το , δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αφαιρέσουν το περιεχόμενό του. Ταυτόχρονα, δύο από τους δράστες που ήταν εξοπλισμένοι με διαρρηκτικά εργαλεία, όπως τρυπάνια και συσκευές οξυγονοκόλλησης, κατάφεραν να παραβιάσουν πάνω από 20 θυρίδες καταθετών και να αφαιρέσουν το περιεχόμενό τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή των θυρίδων ήταν τυχαία και δεν έγινε στοχευμένα.

Διέφυγαν πεζή

Οι ληστές ολοκλήρωσαν το έργο τους και αποχώρησαν στις 4 μ.μ., και μόνο τότε οι υπάλληλοι κατάφεραν να ενεργοποιήσουν το κουμπί του συναγερμού, ειδοποιώντας την ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών, οι ληστές διέφυγαν αρχικά πεζή και εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε οχήματα που οδηγούσαν συνεργοί τους. Μέχρι αργά χθες το βράδυ οι για τον εντοπισμό τους δεν είχαν αποδώσει καρπούς. Υπήρξαν υπόνοιες για συμμετοχή τρομοκρατών στη ληστεία, ενώ, όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, τις εξελίξεις για την υπόθεση παρακολουθούσε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ωστόσο η έρευνα για την υπόθεση ανατέθηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση