Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Νέος Διευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας ο Βασίλης Καραΐσκος
Νέος Διευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας ο Βασίλης Καραΐσκος

Νέος Διευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας ο Βασίλης Καραΐσκος

έος Διευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας ορίζεται ο Βασίλης Καραΐσκος, μετά την  αποστρατία του Ταξιάρχου Βασ. Μακρογιαννάκη.

Υποδιευθυντές της ΔΑΜ οι Μίλτος Αλεξάκης Α' Υποδιευθυντής και Β' Υποδιευθυντής Θανάσης  Καλαμπόκας.

 

Βασίλειος Κων. ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

Αστυνομικός Διευθυντής  

Διπλωματούχος Στρατηγικής και Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας

Γεννήθηκε στο Βόλο Μαγνησίας το 1969.

Αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου το 1986 και εισήχθη στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Αποφοίτησε το 1990 με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις προς την Πατρίδα, υπηρετώντας στο 641 Ε.Τ.Π Ειδικό Τάγμα Προκαλύψεως στο Λυκόφως – Σουφλίου ομού Έβρου για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών (1990-1991), ως οπλίτης θητείας.

Κατετάγη στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το 1993, ως Δόκιμος Αστυφύλακας  και το επόμενο έτος εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, απ' όπου αποφοίτησε και ορκίστηκε ως Υπαστυνόμος Β' το 1996.

Έχει υπηρετήσει ως Αξιωματικός σε διάφορες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα, στο Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου Ξάνθης, ως Διοικητής (1996-1997), σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (1997-1999), στη νεοϊδρυθείσα Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου ς (1999-2003), στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ως Υποδιευθυντής (2003-2014) και Διευθυντής (2014-Μάρτιος ) και στο Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, ως Υποδιευθυντής (Μάρτιος -Φεβρουάριος 2019).

Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, με ειδίκευση στο Ελληνικό Πολιτικό Σύστημα. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Στρατηγική και Πολιτική Εθνικής Ασφάλειας από τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, με διάκριση «Άριστα».

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που διοργανώθηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, την INTERPOL, τη EUROPOL, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το «Χαμόγελο του παιδιού» και το Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης.

Για την πολυετή και ευδόκιμη υπηρεσία στο Σώμα του έχουν απονεμηθεί δύο παράσημα των Ταγμάτων Αριστείας, ο Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής και ο Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα, το Αστυνομικό μετάλλιο, Αστυνομικής Αξίας Β' Τάξης και το μετάλλιο διαμνημόνευσης, Ευδοκίμου Διοικήσεως Β' Τάξης.

Έχει καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Είναι έγγαμος με την Αστυνομικό Υποδιευθυντή Ζωή Ζήνδρου και πατέρας δύο τέκνων, του Κωνσταντίνου και του Γεωργίου, που φοιτούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο πατέρας του ήταν επίσης Αστυνομικός, ο Ενωμοτάρχης Κωνσταντίνος Καραϊσκος.

Είναι εμπνευστής και δημιουργός της Μόνιμης Έκθεσης Αστυνομικών Κειμηλίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, υποστηρίζοντας πάντοτε την υλοποίηση δράσεων, που εστιάζουν στην του πολίτη μέσα από την εμβάθυνση των σχέσεων Αστυνομίας και Κοινωνίας.

Είναι συλλέκτης αστυνομικών πηληκίων και σημάτων απ' όλο τον κόσμο.

Μίλτος Αλεξάκης Α' Υποδιευθυντής

Αστυνομικός Διευθυντής

Α΄ Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας

Γεννήθηκε στον Μαγνησίας το 1963.

Αποφοίτησε από  το Γενικό Λύκειο Αλμυρού το 1981.

Κατετάγη στο σώμα της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής στις 31/10/1981, ως δόκιμος Ενωμοτάρχης, ενώ το έτος 1993 εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, από την οποία αποφοίτησε το έτος 1996 με το βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄.

‘Έχει υπηρετήσει ως Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας σε διάφορες κεντρικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και ειδικότερα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας (1996-1999), στο Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου (1999-2001), ενώ ακολούθως μετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, όπου υπηρέτησε κατά το χρονικό διάστημα από το 2001 έως το 2014, επιλεγόμενος περιοδικά να εκτελεί καθήκοντα Διοικητή στις περισσότερες περιφερειακές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, όπως το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου, Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου. Από το έτος 2014 έως το έτος 2018,  υπηρέτησε ως Διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου. Με την προαγωγή του το έτος 2018 στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ως  Β΄ Υποδιευθυντής και από τις 20 Φεβρουαρίου 2019 ανέλαβε καθήκοντα Α΄ Υποδιευθυντή.

Έχει εκπαιδευθεί σε εξειδικευμένα αστυνομικά αντικείμενα και έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και επιμορφωτικών προγραμμάτων που διοργανώθηκαν τόσο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και από άλλους φορείς, όπως το πρόγραμμα της για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Για την πολυετή και ευδόκιμη υπηρεσία του στο Σώμα, του έχουν απονεμηθεί το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικα, το Μετάλλιο Αστυνομικής Αξίας Γ΄ Τάξεως, το Μετάλλιο Αστυνομικής Αξίας Β΄ Τάξεως, καθώς και τα παράσημα Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής και Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα.

Είναι έγγαμος με τη νοσηλεύτρια ΜΠΙΣΣΑ Μαρία και πατέρας δύο ενήλικων τέκνων, του Ιωάννη, τελειόφοιτου της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας/ Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και του Κωνσταντίνου, φοιτητή στη Σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αθανάσιος Αχιλ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ

Αστυνομικός Διευθυντής

Β΄ Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας

Γεννήθηκε στο Βόλο Μαγνησίας το 1968.

Αποφοίτησε από  το Τεχνικό Λύκειο Βόλου το 1986

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις υπηρετώντας στην Πολεμικής Αεροπορίας για χρονικό διάστημα είκοσι τεσσάρων μηνών (1986-1988) ως έφεδρος Σμ/ίας.

Κατετάγη στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το 1989, ως δόκιμος Αστυφύλακας, ενώ το έτος 1993 εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας από την οποία αποφοίτησε το έτος 1996 με το βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄.

‘Έχει υπηρετήσει ως Αξιωματικός σε διάφορες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα στην Δ.Α.Ε./Αττικής, στο Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου Μαγνησίας ως Διοικητής  (1998-2000), στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας (2000-2001), στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και σε θέσεις επιχειρησιακού περιεχομένου (2001-2007), εν συνεχεία εκ νέου στο  Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας ως Αξιωματικός και από το έτος 2013-2017 ως Διοικητής στο εν λόγω Τμήμα. Από το 2017-2018 εκτελεί χρέη Υποδιοικητή στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, λόγω αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών. Ακολούθως με το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή τον οποίο κατέχει έως το έτος 2018 εκτελεί χρέη Διοικητή στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και εν συνεχεία το ίδιο έτος προάγεται στον Βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και τοποθετείται στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ως Γ΄ Υποδιευθυντής.

Έχει εκπαιδευθεί το 2001 σε θέματα ειδικότητας  Εκπαιδευτή Αυτοάμυνας Αυτος και Οπλοτεχνικής σκοποβολής, το 2003 σε θέματα Χειρισμού Επίθεσης Αυτοκτονίας, το 2004 σε θέματα Χ.Β.Ρ.Π. Απειλών καθώς και στην Τ.Ε.Μ.Ε.Σ προκειμένου μετεκπαιδευτεί για την προαγωγή του από κατώτερο σε ανώτερο Αξιωματικό, το 2006 σε θέματα Αρμοδιότητας Διμοιριών Υποστήριξης, το 2008 σε θέματα Ενδοοικογενειακής Βίας, το 2009 σε θέματα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, το 2010 σε θέματα Εκπαίδευσης Ηλεκτρονικών Συστημάτων Εποπτείας και το 2014 σε θέματα Εκπαίδευσης Αστυνομικών για την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Για την πολυετή και ευδόκιμη υπηρεσία του στο Σώμα, του έχουν απονεμηθεί το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικα, το Μετάλλιο Αστυνομικής Αξίας Γ΄ Τάξεως, το Μετάλλιο Αστυνομικής Αξίας Β΄ Τάξεως, καθώς και το παράσημο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα.

Είναι έγγαμος με σύζυγο στρατιωτικό και πατέρας τριών τέκνων, δύο ενηλίκων κοριτσιών που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο και ενός ανήλικου αγοριού στη ΔΕ εκπαίδευση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση