Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Νέες απόπειρες απάτης σε βάρος Τρικαλινών από Βούλγαρους
Νέες  απόπειρες απάτης σε βάρος Τρικαλινών από Βούλγαρους

Νέες απόπειρες απάτης σε βάρος Τρικαλινών από Βούλγαρους

Σχετικά με την άμεση εξιχνίση πάτης σε βάρος ζευγαριού, που διαπράχθηκε χθες στην πόλη των Τρικάλων, ανακοινώνεται ότι μετά από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες την (27-07-) στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων με την ίδια μεθοδολογία διέπραξαν επίσης δύο απόπειρες ς σε βάρος Τρικαλινών και μία τετελεσμένη , σε βάρος 76χρονου, από τον οποίο κατάφεραν συνολικά να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Κατά τη νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε δωμάτιο υ, όπου διέμεναν προσωρινά οι δύο αλλοδαποί, υπήκοοι ς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο,
• μία ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις στη βουλγαρική γλώσσα, καθώς και
• μία επέκταση γυναικείων μαλλιών.

Περαιτέρω, διακριβώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι μαζί με έτερο ομοεθνή συνεργό τους, ως καθοδηγητή, ο οποίος διαμένει στη Ρουμανία και αναζητείται, αλλά και με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει , έχοντας οργανωμένη δομή, διακριτούς ρόλους, εναλλασσόμενη, κατά περίσταση σύνθεση και διαρκή δράση, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία με σκοπό τη διάπραξη απατών.

Πιο συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες το χρονικό διάστημα από τις αρχές Ιουνίου του 2016 έως και προχθές (27-07-2016), εμπλέκονται συνολικά σε (6) περιπτώσεις τετελεσμένης απάτης και σε τουλάχιστον (35) περιπτώσεις απόπειρας απάτης, οι οποίες καταγγέλθηκαν ενόρκως στο Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Μάλιστα, το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισαν, υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ, ενώ το προσδοκώμενο συνολικό όφελος από τις αποπειραθείσες απάτες και τις τηλεφωνικές καταγγελίες ξεπερνά το 500.000 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε, σε βάρος των προαναφερόμενων δραστών για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε και της απάτης, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων για τη διερεύνηση τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοιες περιπτώσεις απατών σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς και την ταυτο των λοιπών συνεργών τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση