Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς στη Λάρισα
Μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς στη Λάρισα

Μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς στη Λάρισα

Συνελήφθησαν, σήμερα (20-12-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες στην 384ο χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας, ένας 36χρονος υπήκοος Πακιστάν και μία 17χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε για μεταφορά παράτυπων μεταναστών στη χώρα.

Οι δύο κατελήφθησαν να μεταφέρουν προς το εσωτερικό της χώρας με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο 23 αλλοδαπούς και συγκεκριμένα 22 υπηκόους Πακιστάν και έναν υπήκοο Μπαγκλαντές, οι οποίοι στερούνταν .

Επιπλέον, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, ο 36χρονος επέδειξε ένα πλαστό και μια πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Όπως εξακριβώθηκε από τη συνεχιζόμενη αστυνομική , οι είχαν εισέλθει στη χώρα στις 12-12-2016 από αφύλακτη διάβαση της Ελληνοτουρκικής μεθορίου, περιοχής Έβρου, ενώ ο 36χρονος οδηγός του φορτηγού, τους παρέλαβε τις νυχτερινές ώρες στις 19/20-12-2016 από αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης με προορισμό την Αθήνα.

Σύμφωνα με τα περαιτέρω στοιχεία που προέκυψαν, μετά την ολοκλήρωση της παράνομης μεταφοράς τους από το Πακιστάν στην Αθήνα, συγγενικά πρόσωπα των αλλοδαπών θα κατέβαλαν στους για κάθε ένα μεταφερόμενο, το χρηματικό ποσό των 2.500 .

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν:
• το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά,
• ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε εγκαταλειφθεί στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας από δύο άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς των δραστών που αναζητούνται, ως μέσο διευκόλυνσης της συγκεκριμένης παράνομης δραστηριότητας (προπομπός),
• τα χρηματικά ποσά των 815 , των 35 λιρών Τουρκίας και των 70 ρουπίων Πακιστάν, καθώς και
• τέσσερα που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο δραστών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Γόννων Λάρισας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση