Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς στη Λάρισα
Μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς στη Λάρισα

Μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς στη Λάρισα

Συνελήφθησαν, σήμερα (20-12-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες στην 384ο χ/θ της έας ς Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας, ένας 36χρονος υπήκοος Πακιστάν και μία 17χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών στη χ.

Οι δύο διακινητές κατελήφθησαν να μεταφέρουν προς το εσωτερικό της χς με Ι.Χ. φορτηγό 23 αλλοδαπούς και συγκεκριμένα 22 υπηκόους Πακιστάν και έναν υπήκοο Μπαγκλαντές, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Επιπλέον, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυ, ο 36χρονος επέδειξε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας και μια πλαστή ικανότητας οδήγησης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Όπως εξακριβώθηκε από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει στη χώρα στις 12-12-2016 από αφύλακτη διάβαση της Ελληνοτουρκικής μεθορίου, περιοχής Έβρου, ενώ ο 36χρονος οδηγός του φορτηγού, τους παρέλαβε τις νυχτερινές ώρες στις 19/20-12-2016 από αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης με προορισμό την Αθήνα.

Σύμφωνα με τα περαιτέρω στοιχεία που προέκυψαν, μετά την ολοκλήρωση της ς μεταφοράς τους από το Πακιστάν στην Αθήνα, συγγενικά πρόσωπα των αλλοδαπών θα κατέβαλαν στους διακινητές για κάθε ένα μεταφερόμενο, το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν:
• το Ι.Χ. φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά,
• ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε εγκαταλειφθεί στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας από δύο άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς των δραστών που αναζητούνται, ως μέσο διευκόλυνσης της συγκεκριμένης παράνομης δραστηριότητας (προπομπός),
• τα χρηματικά ποσά των 815 ευρώ, των 35 λιρών Τουρκίας και των 70 ρουπίων Πακιστάν, καθώς και
• τέσσερα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο δραστών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Γόννων Λάρισας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση