Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Με επτά κλοπές άφησαν το στίγμα τους Μαγνησία οι δράστες δολοφονίας του επιχειρηματία Αλ. Σταματιάδη
Με επτά κλοπές άφησαν το στίγμα τους Μαγνησία οι δράστες δολοφονίας του επιχειρηματία Αλ. Σταματιάδη

Με επτά κλοπές άφησαν το στίγμα τους Μαγνησία οι δράστες δολοφονίας του επιχειρηματία Αλ. Σταματιάδη

Οι δράστες που κτηγορούντι για την δολοφονία του επιχειρηματία Αλ. Σταματιάδη άφησαν το στίγμα τους  και στη Μαγνησία, με επτά κλοπές .
Στη Μαγνησία είχαν “χτυπήσει” διαπράττοντας επτά κλοπές σε περιοχές των Δήμων Ρ. Φεραίου κι Αλμυρού, το διάστημα μεταξύ 31 Δεκεμβρίου 2017 έως 9 Φεβρουαρίου 2018.
Αστυ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης ταυτοποίησαν τα στοιχεία μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις οικιών, σε συνολικά 12 νομούς της Ελλάδας.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή.
Σημειώνεται ότι οι τρεις από αυτούς κρατούνται σε καταστήματα κράτησης της Ελλάδας και ένας από αυτούς σε κατάστημα κράτησης του Βελγίου για την δολοφονία του επιχειρηματία Αλ. Σταματιάδη που έγινε τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας 2 Απριλίου 2018 στο σπίτι του στην Κηφισιά Αττικής.
Ο πέμπτος κρατείται σε κατάστημα κράτησης της χώρας για το αδίκημα της ληστείας.
Αρχικά εξακριβώθηκε ότι δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέρρηξαν οικία σε περιοχή της Παλλήνης Αττικής τον Ιανουάριο του 2018 και αφαίρεσαν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας 100.000 ευρώ, καθώς και ένα αυτοκίνητο με το οποίο πήγαν σε χωριά της Πιερίας και διέπραξαν μέσα σε λίγες ώρες συνολικά 6 διαρρήξεις οικιών, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.
Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι ενεργώντας από κοινού τα πέντε μέλη της οργάνωσης διέπραξαν από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018 ακόμα 62 κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Ως προς τον τρόπο δράσης τους εξακριβώθηκε ότι δρούσαν κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες, παραβιάζοντας τις πόρτες ή τα παράθυρα των σπιτιών, αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 328.700 ευρώ.
Επίσης, εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από έρευνα από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, 29 περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 31-01-2015 έως 21-03-2019, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος «σούπερ μάρκετ» και καταστήματα εμπορίας κινητής τηλεφωνίας, σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα σε Γρεβενά, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο, Λάρισα, Λάρισας, , Καλαμπάκα, Θεσσαλονίκη (Ωραιόκαστρο, Κουφάλια, Καλαμαριά, Χαριλάου, Περαία), Κατερίνη, Κοζάνη, Νέα Μουδανιά ς, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα και Κομοτηνή.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας 30χρονος αλλοδαπός άνδρας και μία 23χρονη Ελληνίδα, κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την κα. Ανακρίτρια Γρεβενών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, από κοινού και κατά μόνας, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα , καθώς και από τη διερεύνηση, οργάνωση και ανάλυση δεδομένων και στοιχείων που συγκεντρώθηκαν διαπιστώθηκε ότι, ο 30χρονος και η 23χρονη, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, διέπραξαν 29 κλοπές, αφαιρώντας φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, ανταλλακτικά ειδών προσωπικής υγιεινής και καλλυντικά από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος «σούπερ μάρκετ», καθώς και συσκευές κινητών τηλεφώνων από καταστήματα εμπορίας κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων τις 21 περιπτώσεις τις είχαν διαπράξει από κοινού, ενώ τις οχτώ τις είχε διαπράξει ο 30χρονος μόνος του.
Στο Βόλο εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών από υποκαταστήματα αλυσίδας σούπερ μάρκετ απ' όπου οι δράστες είχαν αφαιρέσει μπουκάλια ποτών.
Όπως διαπιστώθηκε, η αξία των αφαιρεθέντων προϊόντων, ανέρχεται συνολικά, τουλάχιστον, στο χρηματικό ποσό των δεκαοχτώ χιλιάδων τετρακοσίων εξήντα έξι (18.466) ευρώ.
Επιχείρηση για παρεμπόριο στο Βόλο
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση μικτού κλιμακίου για την πάταξη του παρεμπορίου στο Βόλο.
Στο κλιμάκιο μετέχουν αστυ του και της Τουριστικής Αστυνομίας και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εμπορίου.
Επίσης, από αστυνομικούς του Α.Τ. Αλμυρού συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, ηλικίας 34 και 32 ετών, καθώς βρίσκονταν στη χώρα και στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ από αστυνομικούς του Α.Τ. Ρ. Φεραίου συνελήφθη ένας 24χρονος στο , να οδηγεί δίκυκλο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση