Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Κοινή εκπαίδευση Ελλήνων και Κυπρίων αστυνομικών
Κοινή εκπαίδευση Ελλήνων και Κυπρίων αστυνομικών

Κοινή εκπαίδευση Ελλήνων και Κυπρίων αστυνομικών

Διεύρυνση της συνεργασίας στον τομέα ασφάλειας, μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, που ισχύει από το 2007, με έμφαση στην κοινή εκπαίδευση αστυνομικών, αποφάσισαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωνάς Νικολάου, σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη.

Στην συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες, οι δύο υπουργοί συζήτησαν αναλυτικά όλα τα θέματα, που αφορούν στην τρομοκρατία (μεταξύ αυτών και για τους τζιχαντιστές), στο οργανωμένο έγκλημα, στα , στο και στην εμπορία ανθρώπων.

Όπως δήλωσε ο κ. Τόσκας μετά τη συνάντηση, επικεντρώθηκαν στο θέμα της κοινής εκπαίδευσης, «όπου οι αστυνομικοί Κυπριακής Δημοκρατίας μπορούν να έρχονται στα Ελληνικά και να παρακολουθούν αντίστοιχες εκπαιδεύσεις με τους αστυνομικούς. Παρόμοιες συνεργασίες και εκπαιδεύσεις μπορούν να γίνουν σε θέματα επιμέρους, όπως είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, οι απειλές και οι κίνδυνοι που υπάρχουν στα αεροδρόμια από χημικές καταστροφές, από βιολογικές καταστροφές, από διάφορους άλλους κινδύνους».

Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε ο κ. Νικολάου, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια ομάδα τεχνοκρατών που «θα αναλάβει να αξιολογήσει όλα τα ζητήματα κατά τρόπο ώστε -περιγραφικό μάλιστα τρόπο- να προωθηθεί η υλοποίησή τους στο άμεσο μέλλον».

Η ομάδα αυτή θα συγκροτηθεί άμεσα, με στόχο, μέχρι τον Φεβρουάριο να έχουν ξεκαθαριστεί όλα τα ζητήματα και να ξεκινήσει η κοινή εκπαίδευση.

Ο κ. Τόσκας τόνισε ότι στα μικρά μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα Κύπριοι αστυνομικοί απο τώρα, ενώ στα μεγάλα της ΕΛ.ΑΣ, θα μπορούν να συμμετέχουν απο την ερχόμενη εκπαιδευτική περίοδο.

Ο κ. Νικολάου ευχαρίστησε τον κ. Τόσκα και την ελληνική κυβέρνηση για την υποστήριξη και στήριξη της Κύπρου, «σε όλα τα μεγάλα προβλήματα του Κυπριακού λαού» και τόνισε:

«Η προσπάθειά μας εμάς είναι μέσα από αυτή την συνεργασία να έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλλουμε κι εμείς, η μικρή Κύπρος με τα μέσα τα οποία διαθέτει, στην αντιμετώπιση πολλών από τα ζητήματα που ταλανίζουν σήμερα το Ελληνικό Κράτος και ειδικότερα, τα θέματα μετανάστευσης. Με τον φίλο υπουργό έχουμε συζητήσει τρόπους συνεργασίας στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη συμμετοχή μας στα συμβούλια Υπουργών, αλλά και τρόπους συνεργασίας στην αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών που διερχόμαστε συνεπεία της τρομοκρατίας και των άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων που επηρεάζουν και τις δύο χώρες».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλικο Μπάτροβιτς #ΒέλικοΜπάτροβιτς - https://t.co/eFIwpdYA0r -

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση