Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Κατασχέθηκαν δύο τόνοι ολοθούρια
Κατασχέθηκαν δύο τόνοι ολοθούρια

Κατασχέθηκαν δύο τόνοι ολοθούρια


Σε επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας στη Θεσσαλία

Δύο τόνοι κατασχέθηκαν από την Οικονομική Αστυνομία Β. Ελλάδος σε επιχείρηση της Θεσσαλίας, ενώ περίπου 2,5 τόνοι κατασχέθηκαν σε επιχείρηση της Αττικής.

Σε της Αστυνομίας, τονίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από κλιμάκια της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, της και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συνδρομή του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου, σε εμπορίας ολοθουρίων, νωπών και κατεψυγμένων ψαριών.

Σε επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1.520) κιλά ολοθουρίων και 900 κιλά σουπιές-καραβίδες-γαρίδες κατεψυγμένες, τα οποία δεν είχαν λάβει τον απαιτούμενο κωδικό ς από τον ΕΦΕΤ για επεξ και αποθήκευση αλιευμάτων.

Σε επιχείρηση σε περιοχή της Θεσσαλίας, βρέθηκαν (900) κιλά αποξηραμένων και 1.000- κιλά νωπών ολοθουρίων, τα οποία οδηγούνται για άμεση καταστροφή, ως μη ασφαλή καθώς αποτελούν προϊόντα παραγωγής σε εγκατάσταση χωρίς κτηνιατρικό κωδικό ς και αλίευσης.

Στην παραπάνω επιχείρηση διαπιστώθηκε ακόμα να απασχολείται εργαζόμενος πέρα από το προβλεπόμενο ωράριο ς καθώς και εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Τα

Τα ολοθούρια, ή ολοθουροειδή είναι ομοα θαλάσσιων Εχινόδερμων με μακρύ σώμα. Είναι περισσότερα γνωστά με την κοινή ονομασία «αγγούρια της θάλασσας»εξαιτίας του σχήματός τους, που θυμίζει το ομώνυμο λαχανικό. Κάτω από το δέρμα τους έχουν ενδοσκελετό. Ζουν μέσα στην άμμο ή σε ρωγμές βράχων αλλά και σε κοραλλιογενείς υφάλους. Ζουν συνήθως μοναχικά και τρέφονται με ζωικές ή φυτικές ουσίες, τις οποίες βρίσκουν στη λάσπη του βυθού. Υπάρχουν γύρω στα 500 είδη ολοθουροειδών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση