Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης
Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης

Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερ (21-07-2017) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Μγνησίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης αρκωτικών Βόλου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος οτίου Πηλίου, ένας 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών δισκίων, καθώς και για του νόμου περί όπλων.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 59χρονο να καλλιεργεί πλησίον οικίας και ποιμνιοστασίου ιδιοκτησίας του, συνολικά (18) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως τρία μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα λάστιχο ποτίσματος, ένα βυτίο ποτίσματος, ένα κλαδευτήρι και κομμάτια σχοινιού.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 59χρονου, βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν τέσσερα ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και μία καραμπίνα με δέκα , ιδιοκτησίας έτερου ημεδαπού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

 Εξιχνιάστηκαν 17  

Εν τω μεταξύ, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και συντονισμένη έρευνα του  Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, (17) συνολικά περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν στις ευρύτερες περιοχές της Νέας Αγχιάλου και του Βελεστίνου Μαγνησίας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 20χρονων αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας.

Όπως εξακριβώθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες της (30-05-2017), οι δύο ομοεθνείς, κινούμενοι με δίκυκλη μοτοσικλέτα στις προαναφερόμενες περιοχές, διέπραξαν (12) και (5) απόπειρες κλοπών σε καταστήματα, ιδιοκτησίας δεκαέξι ημεδαπών και μίας υπηκόου ς, από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (870) ευρώ και ένα φορητό υπολογιστή ().

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού για τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Σύλληψη για κατοχή κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων

Τέλος, συνελήφθη στις 21-07-2017 το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μαγνησίας, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια νάιλον συσκευασία με ποσότητα κάνναβης, βάρους (13) γραμμαρίων περίπου και (9) ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση