Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Η επιχείρηση «Αλκμήνη» της ΕΥΠ για τις ΜΚΟ
Η επιχείρηση «Αλκμήνη» της ΕΥΠ για τις ΜΚΟ

Η επιχείρηση «Αλκμήνη» της ΕΥΠ για τις ΜΚΟ

Με επιχειρησικό κωδικό «Αλκμήνη», δάνειο όνομ από τη του μυθολογικού ήρωα Ηρακλή, και με κεντρική στρατηγική εποπτεία, η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ. διερεύνησαν, εν μέσω της κρίσης με τη γείτονα τον Αύγουστο, τον γκρίζο ρόλο τεσσάρων ΜΚΟ στη διά θαλάσσης από την Τουρκία μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο, οι οποίες «χρησιμοποιούσαν παράνομες διαδικασίες και μεθόδους».

Η κατά λέξη «κατευθυνόμενη λαθρο», με φερόμενους ενεχόμενους υπηκόους ερμανίας, αλλίας, ς, Αυστρίας, ορβηγίας και Βουλγαρίας, αποκαλύφθηκε με τη μυστική δύο μεταναστών στα παράλια της γείτονος και τη σκηνοθετημένη συνεργασία τους με μέλη των ελεγχόμενων ΜΚΟ για τη διαπεραίωση εκατοντάδων ανθρώπων.

Οι δύο στρατολογημένοι από την ΕΥΠ αλλοδαποί μετέβησαν στη Σμύρνη της Τουρκίας και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε βάρκα με παράτυπους μετανάστες και προορισμό τη Λέσβο.

Σε διαβαθμισμένα έγγραφα που τέθηκαν υπόψη της «Κ» αναφέρεται ότι συνολικά 35 μέλη των τεσσάρων ΜΚΟ διευκόλυναν τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία στη Λέσβο χρησιμοποιώντας «παράνομες μεθόδους και διαδικασίες».

Η επιχείρηση «Αλκμήνη» της ΕΥΠ πραγματοποιήθηκε τη 12η Αυγούστου.

Τα συμπεράσματα από τις περιγραφές των δύο αλλοδαπών συνεργατών των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών θα αξιολογηθούν ποινικά κατά το στάδιο της εισαγγελικής έρευνας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση