Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / HRW: Όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας στην Αθήνα
HRW: Όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας στην Αθήνα

HRW: Όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας στην Αθήνα

H Αστυνομία στην συχνά παρενοχλεί άστεγους, ιερόδουλες και τοξικομανείς, σύμφωνα με την ΜΚΟ Human Rights Watch.

Οι αυθαίρετες και οι έλεγχοι των ανθρώπων που περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στο δρόμο, όπως καταγγέλλει η Human Rights Watch, τους εμποδίζει από το να έχουν πρόσβαση σε υγειονομικές και άλλες υποστηρικτικές που έχουν ανάγκη. Στην ανακοίνωσή της, η οργάνωση μάλιστα αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της έρευνάς της, σταμάτησαν για έλεγχο ακόμα και εργαζόμενους δικτύων υποστήριξης, αλλά και έναν ερευνητή της.

Στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει η Human Rights Watch, η νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα τερματιστούν οι «καταχρηστικές» επιχειρήσεις προσαγωγής μεταναστών στην . Στις 6 Απριλίου, συμπληρώνει, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης τόνισε ότι χρειάζεται μία προσέγγιση διαφορετική από αυτήν της καταστολής απέναντι σε ευάλωτους πληθυσμούς όπως οι άστεγοι.

Ωστόσο, η Ελληνική Αστυνομία – σύμφωνα με τη Human Rights Watch – έχει παρουσιάσει ένα νέο για την αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας το οποίο εστιάζει σε άτομα που πωλούν , σε τοξικομανείς και σε ιερόδουλες. Το , σύμφωνα με τη διεθνή ΜΚΟ, «προξενεί ανησυχία», καθώς, απουσών των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, αστυνομικές πρακτικές με μακρά ιστορία – «σωματική κακοποίηση, διακρίσεις με βάση τη φυλή, αυθαίρετες και παρενοχλήσεις» – θα συνεχιστούν.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση