Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Γιορτάζεται η Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας
Γιορτάζεται η Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας

Γιορτάζεται η Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας η Παρασκευή 20 Οκτωβρίου  και γιορτάζει τη μνήμη του προστάτη του Σώματος μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Οι ξεκινούν από την Πέμπτη με υποδοχή των λειψάνων του Αγίου και βράβευσης του ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά, ενώ οι Βολιώτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη μόνιμη αστυνομικών κειμηλίων που ετοιμάζεται πυρετωδώς και βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του αστυνομικού μεγάρου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίστηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας ς, μεθαύριο Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στις 17.30 θα γίνει υποδοχή του λειψάνου του Αγ. Αρτεμίου και θα ακολουθήσει Εσπερινός και Αρτοκλασία.

Στη συνέχεια (18.30) θα ακολουθήσει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του αστυνομικού μεγάρου, βράβευση του ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά για τη διαχρονική προσφορά του στην Ελληνική Αστυνομία και μίνι δεξίωση.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 7.30 το πρωί θα γίνει Θεία Λειτουργία στο ναΐδριο του Αγ. Αρτεμίου, στο αστυνομικό μέγαρο.

Στις 11 το πρωί θα ακολουθήσει δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου και στη συνέχεια η καθιερωμένη δεξίωση στο ξενοδοχείο Park.

Παράλληλα, την Πέμπτη και την Παρασκευή αντιπροσωπεία αστυνομικών θα εκκλησιαστεί στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίων Κοσμά και Αρτεμίου στο Βόλο.

Έκθεση κειμηλίων

Παράλληλα ετοιμάζεται πυρετωδώς, ώστε οι Βολιώτες να έχουν την πρώτη επαφή αύριο το απόγευμα, η μόνιμη αστυνομικών κειμηλίων της , στο δεύτερο όροφο του αστυνομικού μεγάρου.

Πρόκειται για προθήκες με στολές και μικροαντικείμενα που χρησιμοποιούσαν αστυ. Στόχος της έκθεσης είναι να προβληθεί η της Χωρος και της Αστυνομίας και στην προσφορά τους στην .

Η γκάμα στολών και αντικειμένων καλύπτει ιστορικά την περίοδο από το 1930 μέχρι και σήμερα.

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση