Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στα Τρίκαλα
Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στα Τρίκαλα

Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στα Τρίκαλα

Εξαρθρώθηκε, μετά από διεξοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (02-09-2019) το πρωί, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, εντοπίστηκε η φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 54, 46, 32, 22 και 18 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αλλοδαπών, ενώ επιπλέον σε αυτή περιλαμβάνεται ένας ακόμη συνεργός τους.

Όπως εξακριβώθηκε από την ενδελεχή έρευνα, η εγκληματική οργάνωση, ηγετικά μέλη της οποίας ήταν ο 54χρονος και ο 46χρονος, είχε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους.

Ειδικότερα, σε δύσβατη και απομακρυσμένη δασική περιοχή του νομού Τρικάλων, οι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, είχαν διαμορφώσει κατάλληλο χώρο όπου καλλιεργούσαν τη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αναλαμβάνοντας τόσο τη φροντίδα της όσο και τη φύλαξή της, με σκοπό τη συγκομιδή και την περαιτέρω διακίνηση της παραγόμενης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης, εκριζώθηκαν από τη φυτεία και κατασχέθηκαν (107) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως δύο μέτρα.

Το παράνομο οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν από τη διακίνηση της παραγόμενης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, υπολογίζεται σε τουλάχιστον (100.000) ευρώ.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας, σε νομότυπες έρευνες σε οικίες και σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε, καθώς και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν:

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 32χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ορεστιάδας Έβρου για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ όπως εξακριβώθηκε, έχει εισέλθει και παραμένει στη χ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Σύλληψη 39χρονου για  

Συνελήφθη, χθες (02-09-2019) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ς, ένας 39χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιος στοιχείων, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας διενήργησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 39χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένα λίθινο υφαντικό βάρος (αγνύθα),
  • τρεις λίθινες χάντρες,
  • μία πήλινη αμφικωνική χάντρα,
  • δύο πήλινα μικρά αντικείμενα, θραύσματα αγγείων,
  • ένα πήλινο σφονδύλι,
  • ένα τμήμα περόνης (κεφαλή περόνης),
  • μία άμορφη μάζα μολύβδου,
  • ένα χάλκινο νόμισμα Αρχαίων χρόνων,
  • ένα διαβρωμένο νόμισμα,
  • δύο μεταλλικά δαχτυλίδια Βυζαντινής περιόδου,
  • ένα ημισφαιρικό χάλκινο αντικείμενο,
  • ένα μεταλλικό προσάρτημα και
  • ένα τμήμα διαβρωμένης σιδερένιας ασπίδας.

Τα παραπάνω αντικείμενα, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς κατασχέθηκαν και φυλάσσονται προκειμένου να παραδοθούν στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Επιπλέον, κατά την έρευνα βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν μία βέργα ανίχνευσης μετάλλων και ένα , τύπου φλόμπερ, το οποίο κατείχε στερούμενος σχετικής άδειας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση