Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Εξιχνιάστηκε στο Βόλο η κλοπή τριών Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων
Εξιχνιάστηκε στο Βόλο η κλοπή τριών Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων

Εξιχνιάστηκε στο Βόλο η κλοπή τριών Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων

Εξιχνιάστηκε στο Βόλο η τριών Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα οδικής ()

Οι τέσσερις κατείχαν και χρησιμοποιούσαν τα τρία , τα οποία αποτελούν κλοπής και είχαν αφαιρεθεί κατά το παρελθόν από άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους.

Από την , σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας (Υ.Ε.Ε.Β.Ε.) εξιχνιάστηκε, ύστερα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα, η τριών Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων και συγκεκριμένα σε βάρος τριών ανδρών, ηλικίας 48,61 και 38 ετών και σε βάρος μίας 30χρονης, για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής (Κ.Ο.Κ).

Επιπλέον, συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών της κλοπής των φορτηγών, καθώς και αυτών που παραποίησαν τα χαρακτηριστικά αναγνώρισής τους.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για κυκλοφορία και χρήση κλεμμένων Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων σε συγκεκριμένη περιοχή του Βόλου, καθώς και για επαναχάραξη ή συρραφή σ’ αυτά στοιχείων και αναγνωριστικών αριθμών πλαισίου από παλαιότερα νόμιμης κυκλοφορίας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου διενήργησαν κατά το παρελθόν ελέγχους στην περιοχή.

Κατά τους ελέγχους, εντοπίστηκαν τρία Ι.Χ. , τα οποία ήταν εμφανώς πολύ νεότερα σε σχέση με το αναγραφόμενο έτος πρώτης κυκλοφορίας στις άδειες κυκλοφορίας αυτών και για το λόγο αυτό ακινητοποιήθηκαν, ενώ οι κυκλοφορίας τους φέρονταν να ανήκουν στους τέσσερις , σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Όπως πρόεκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, τα τρία αποτελούν κλοπής, ενώ οι αριθμοί πλαισίου τους έχουν υποστεί συρραφή.

Όλα τα οχήματα κατασχέθηκαν και τα δύο αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους, ενώ για το τρίτο δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του προκειμένου να αποδοθεί, καθώς έχει αποκοπεί το σημείο εντύπωσης του αριθμού πλαισίου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση