Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Εξιχνιάστηκε απάτη στη Λάρισα
Εξιχνιάστηκε απάτη στη Λάρισα

Εξιχνιάστηκε απάτη στη Λάρισα

Εξιχνιάστηκε μετά πό μεθοδική αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, απάτη σε βάρος Λαρισαίου, ιδιοκτήτη επιχείρησης που διαπράχθηκε στην πόλη της Λάρισας.

ως δράστης χθες 02-08-2016 το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας και αναζητείται ακόμη ένας συνεργός του, ηλικίας 56 ετών, μετά από έγκληση σε βάρος τους, για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, την 17-06-2016 ο μετέβη στην επιχείρηση του 59χρονου στη Λάρισα, όπου παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος εταιρίας κινητής τηλεφωνίας και με το πρόσχημα ότι η εταιρία του, στο πλαίσιο ανάπτυξης δικτύου, θα κατέβαλλε στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης μεγάλο χρηματικό ποσό, εφόσον εκείνος συμφωνούσε για την εγκατάσταση κεραίας σε χώρο ιδιοκτησίας του.

Έκτοτε και μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες οι ως υποτιθέμενοι εκπρόσωποι της εταιρίας, έπεισαν τον 59χρονο να καταθέσει διαδοχικά το συνολικό χρηματικό ποσό 2.566 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχους τους ίδιους, ως έξοδα σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σε εκ νέου επι που είχε ο 34χρονος δράστης χθες τις απογευματινές ώρες με τον 59χρονο, του απαίτησε επιπλέον για την ολοκλήρωση της διαδικασίας το χρηματικό ποσό των 460 ευρώ.

Ωστόσο, ο 59χρονος αντιλαμβανόμενος την απάτη σε βάρος του ενημέρωσε αμέσως τους αστυνομικούς και σε προκαθορισμένο που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αργότερα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, ο 34χρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω, κατά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού από τον παθόντα.

Από την κατοχή του 34χρονου κατασχέθηκαν συνολικά:
• το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 460 ευρώ,
• πλήθος παραστατικών και άλλων εγγράφων, από τα στοιχεία των οποίων ερευνάται η διάπραξη ομοειδών αξιόποινων πράξεων και
• ένα Ι.Χ. επιβατικό , το οποίο όπως εξακριβώθηκε είναι ιδιοκτησίας του συνεργού του και το χρησιμοποιούσαν ως μέσο διευκόλυνσης της ς δραστηριότητάς τους.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε επίσης ότι ο συλληφθείς με παρόμοια μεθοδολογία, κατά το χρονικό διάστημα από 21-06-2016 έως 08-07-2016, εξαπάτησε δύο ακόμη άτομα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και απέσπασε από αυτούς το συνολικό χρηματικό ποσό των 8.150 ευρώ. Επιπρόσθετα, διακριβώθηκε ότι έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή του, αλλά και του συνεργού του στην τέλεση παρόμοιων αξιόποινων πράξεων τόσο στην πόλη της Λάρισας όσο και σε άλλες περιοχές της χς.

"Αλιεύοντας" την είδηση