Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Εξιχνίαση απάτης με τη μέθοδο phishing
Εξιχνίαση απάτης με τη μέθοδο phishing

Εξιχνίαση απάτης με τη μέθοδο phishing

σε βάρος αλλοδαπής
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπής γυναίκας, για το αδίκημα της ς.
Ειδικότερα, την 28-12-2021,  Βολιώτης παθών, αφού έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) με επισυναπτόμενο σύνδεσμο (link) και φερόμενο αποστολέα αυτού τραπεζικό ίδρυμα της χώρας, πείσθηκε και ακολούθησε τον σύνδεσμο, ο οποίος
τον «οδήγησε» σε ιστότοπο πανομοιότυπο με αυτόν του τραπεζικού ιδρύματος.
Στον ιστότοπο αυτό ζητούνταν επαλήθευση των προσωπικών στοιχείων (όνομα χρήστη, κωδικός ς) και του αριθμού της χρεωστικής του κάρτας, προκειμένου δήθεν να αποκτήσει ασφαλή στο ηλεκτρονικό περιβάλλον του τραπεζικού ιδρύματος.
Κατόπιν των ανωτέρω, με χρήση των στοιχείων της χρεωστικής του κάρτας, πραγματοποιήθηκε
διαδικτυακή συναλλαγή, ύψους -940- ευρώ, σε λογαριασμό διαδικτυακού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της αλλοδαπής δράστιδας.
Εξιχνιάστηκαν επτά  περιπτώσεις ς σε βάρος ηλικιωμένων
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, -7- περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, -6- γυναικών και -1- άνδρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας αλλοδαπής γυναίκας καιάγνωστου, μέχρι στιγμής, συνεργού της.
Όπως διακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 21-02- έως 12-04- στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ο άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα ανυποψίαστα θύματα και με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση συγγενικού τους προσώπου, τα έπειθε να παραδώσουν χρηματικά ποσά ή χρυσαφικά στην αλλοδαπή που είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», είτε περνώντας από τις οικίες των θυμάτων είτε σε εξωτερικό χώρο.
Συνολικά, από τους παθόντες απέσπασαν, στις -6- περιπτώσεις το χρηματικό ποσό των -65.000- ευρώ και σε -1- περίπτωση κοσμήματα.
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της αλλοδαπής γυναίκας βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -6.500- ευρώ.
Η σχηματισθείσα θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η .
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση