Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Εξιχνίαση απάτης με τη μέθοδο phishing
Εξιχνίαση απάτης με τη μέθοδο phishing

Εξιχνίαση απάτης με τη μέθοδο phishing

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αλλοδαπής
Από την σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπής γυναίκας, για το αδίκημα της απάτης.
Ειδικότερα, την 28-12-2021,  Βολιώτης παθών, αφού έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) με επισυναπτόμενο σύνδεσμο (link) και φερόμενο αποστολέα αυτού τραπεζικό ίδρυμα της χώρας, πείσθηκε και ακολούθησε τον σύνδεσμο, ο οποίος
τον «οδήγησε» σε ιστότοπο πανομοιότυπο με αυτόν του τραπεζικού ιδρύματος.
Στον ιστότοπο αυτό ζητούνταν επαλήθευση των προσωπικών στοιχείων (όνομα χρήστη, κωδικός πρόσβασης) και του αριθμού της χρεωστικής του κάρτας, προκειμένου δήθεν να αποκτήσει ασφαλή πρόσβαση στο ηλεκτρονικό περιβάλλον του τραπεζικού ιδρύματος.
Κατόπιν των ανωτέρω, με χρήση των στοιχείων της χρεωστικής του κάρτας, πραγματοποιήθηκε
διαδικτυακή συναλλαγή, ύψους -940- ευρώ, σε λογαριασμό διαδικτυακού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της αλλοδαπής δράστιδας.
Εξιχνιάστηκαν επτά  περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, -7- περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, -6- γυναικών και -1- άνδρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας αλλοδαπής γυναίκας καιάγνωστου, μέχρι στιγμής, συνεργού της.
Όπως διακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 21-02- 2022 έως 12-04-2022 στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ο άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα ανυποψίαστα θύματα και με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση συγγενικού τους προσώπου, τα έπειθε να παραδώσουν χρηματικά ποσά ή χρυσαφικά στην αλλοδαπή που είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», είτε περνώντας από τις οικίες των θυμάτων είτε σε εξωτερικό χώρο.
Συνολικά, από τους παθόντες απέσπασαν, στις -6- περιπτώσεις το χρηματικό ποσό των -65.000- ευρώ και σε -1- περίπτωση κοσμήματα.
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της αλλοδαπής γυναίκας βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -6.500- ευρώ.
Η σχηματισθείσα θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Tροχονομικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία για πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων - https://t.co/BWZNrCs0no… -

  • Τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων #ΓενοκτονίαΠοντίων - https://t.co/Pw35jobGqr -

  • Εστία Θεάτρου «’Ερινεώς» παρουσιάζει «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» (F.G. LORCA) - https://t.co/NJnKV9D0dC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση