Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Έξι υποθέσεις διαδικτυακών απατών εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Έξι υποθέσεις διαδικτυακών απατών εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Έξι υποθέσεις διαδικτυακών απατών εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από τη εξιχνιάστηκαν έξι υποθέσεις διαδικτυακών απατών και σχηματίστηκε για απάτη, μέσω διαδικτύου σε βάρος 41χρονης Ελληνίδας και 35χρονου αλλοδαπού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διενεργήθηκε από τη ενδελεχής ψηφιακή και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων και ακολούθησε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών καθώς και το αρμόδιο Τραπεζικό Ίδρυμα, προς διακρίβωση και ταυτοποίηση της παράνομης δραστηριότητας εμπλεκόμενων.

Όπως προέκυψε οι δράστες τελούσαν διαδικτυακές κατ’ εξακολούθηση, αναρτώντας αγγελίες για πώληση αυτοκινήτων μέσω των διαδικτυακών σελίδων. Ειδικότερα αναρτούσαν σε διαφόρους διαδικτυακούς ιστότοπους, αγγελίες πώλησης εικονικών αυτοκινήτων και δίκυκλων μοτοσυκλετών και στην συνέχεια έπειθαν τους ενδιαφερόμενους να καταβάλουν σε τραπεζικό λογαριασμό της 41χρονης διάφορα χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή. Από την μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τις απαντήσεις των παρόχων και του Τραπεζικού Ιδρύματος, πρόεκυψε η εμπλοκή των προαναφερόμενων στην υπό υπόθεση.

Ακολούθως κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε κατ’ οίκον έρευνα στην οικία της 41χρονης. Κατά τη διάρκεια της έρευνας ταυτοποιηθηκε η παράνομη δράση της ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κάρτες SIM,
μία κάρτα microSD, δύο τηλέφωνα, ένα Tablet, δύο κάρτες αναγράφουσες τους κωδικούς PIN και PUK, εκ των οποίων η μία ανήκει σε μία εκ των ανωτέρω αναγραφόμενων πέντε καρτών SIM και το χρηματικό ποσό των 1.400 προερχόμενο από εγκληματικές δραστηριότητες.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις ενώ ερευνάται και η συμμετοχή των δραστών σε άλλες όμοιες και συναφείς πράξεις.

Η τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες συναφείς πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 111 88

Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-: CYBERKID

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση