Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Έξι υποθέσεις διαδικτυακών απατών εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Έξι υποθέσεις διαδικτυακών απατών εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Έξι υποθέσεις διαδικτυακών απατών εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από τη εξιχνιάστηκν έξι υποθέσεις διδικτυακών απατών και σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, μέσω διαδικτύου σε βάρος 41χρονης Ελληνίδας και 35χρονου αλλοδαπού.

Σύμφωνα με του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διενεργήθηκε από τη ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων και ακολούθησε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών καθώς και το αρμόδιο Τραπεζικό Ίδρυμα, προς διακρίβωση και ταυτοποίηση της ς δραστηριότητας εμπλεκόμενων.

Όπως προέκυψε οι τελούσαν διαδικτυακές απάτες κατ' εξακολούθηση, αναρτώντας αγγελίες για πώληση αυτοκινήτων μέσω των διαδικτυακών σελίδων. Ειδικότερα αναρτούσαν σε διαφόρους διαδικτυακούς ιστότοπους, αγγελίες πώλησης εικονικών αυτοκινήτων και δίκυκλων μοτοσυκλετών και στην συνέχεια έπειθαν τους ενδιαφερόμενους να καταβάλουν σε τραπεζικό λογαριασμό της 41χρονης διάφορα χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή. Από την μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τις απαντήσεις των παρόχων και του Τραπεζικού Ιδρύματος, πρόεκυψε η εμπλοκή των προαναφερόμενων στην υπό έρευνα υπόθεση.

Ακολούθως κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε κατ' οίκον έρευνα στην οικία της 41χρονης. Κατά τη διάρκεια της έρευνας ταυτοποιηθηκε η δράση της ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κάρτες SIM,
μία κάρτα microSD, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα Tablet, δύο κάρτες αναγράφουσες τους κωδικούς PIN και PUK, εκ των οποίων η μία ανήκει σε μία εκ των ανωτέρω αναγραφόμενων πέντε καρτών SIM και το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ προερχόμενο από εγκληματικές δραστηριότητες.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις ενώ ερευνάται και η συμμετοχή των δραστών σε άλλες όμοιες και συναφείς πράξεις.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες συναφείς πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 111 88

Στέλνοντας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα -android: CYBERKID

"Αλιεύοντας" την είδηση