Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα «ερωτικών ραντεβού»
Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα «ερωτικών ραντεβού»

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα «ερωτικών ραντεβού»

Στ δίχτυ του νεαρές Ελληνίδες

Εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη εκπόρνευση ημεδαπών και αλλοδαπών γυναικών, μέσω «γραφείου» ερωτικών ραντεβού που λειτουργούσε στην περιοχή της ς, εξάρθρωσε μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της ς η .

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν δεκατέσσερα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ένας 45χρονος φωτογράφος, που εμφανίζεται ως ο αρχηγός του κυκλώματος. Συγκατηγορούμενοι είναι έντεκα επιπλέον άτομα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν προβεί στην κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία τουλάχιστον σαράντα πέντε γυναικών, μεταξύ των οποίων 15 Ελληνίδες φοιτήτριες και μια 17χρονη μαθήτρια Λυκείου.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της, τα μέλη της εντόπιζαν γυναίκες, που βρίσκονταν σε ευάλωτη οικονομική και κοινωνική θέση, τις προσέγγιζαν σε καταστήματα και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της Αττικής. Στη συνέχεια, είτε αποσπούσαν τη συναίνεσή τους με τη χρήση απατηλών μέσων, είτε τις παρέσυραν, με και υποσχέσεις πολυτελούς διαβίωσης, με σκοπό να απασχοληθούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους.

Προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις τους, παρείχαν ταυτόχρονα τόσο υποσχέσεις νόμιμης εργασίας, όσο και ψευδείς διαβεβαιώσεις για τη δυνατότητα απασχόλησης τους αποκλειστικά ως συνοδών, χωρίς την πραγματο σεξουαλικών επαφών. Για την εξεύρεση «πελατών» μάλιστα είχαν συστήσει «γραφείο» ερωτικών ραντεβού που λειτουργούσε μέσω του διαδικτύου.

Το κάθε «ραντεβού» πληρωνόταν από τον πελάτη 130 ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων, παρακρατούνταν από τα μέλη της οργάνωσης και διαμοιράζονταν, αναλόγως με τον ρόλο που κατείχαν. Τα 50 ευρώ «πήγαιναν» στον αρχηγό, 20 ευρώ στον οδηγό και τα υπόλοιπα 60 κρατούσε η κοπέλα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, εκτιμάται ότι η εν λόγω οργάνωση δραστηριοποιείται τουλάχιστον κατά την τελευταία τριετία. Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε ύστερα από αστυνομική επιχείρηση , όπου σε προκαθορισμένο ερωτικό ραντεβού με εκδιδόμενη του εν λόγω «γραφείου» σε ξενοδοχείο της Αττικής, συνελήφθη το μέλος της οργάνωσης που την μετέφερε.

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν στη λήψη επαγγελματικών γυμνών φωτογραφιών και βίντεο των εκδιδομένων, σε πολυτελή οικία στα νότια προάστια.

Το υλικό διέθεταν, κυρίως μέσω ιστοσελίδας που λειτουργούσαν, αποσκοπώντας στην προσέλκυση περισσότερων υποψήφιων πελατών και κατ' επέκταση στη μεγιστο των κερδών της οργάνωσης.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση