Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Εξαρθρώθηκε η σπείρα που εισέβαλε με κλεμμένα αυτοκίνητα σε καταστήματα
Εξαρθρώθηκε η σπείρα που εισέβαλε με κλεμμένα αυτοκίνητα σε καταστήματα

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που εισέβαλε με κλεμμένα αυτοκίνητα σε καταστήματα

Συνελήφθησν τ μέλη της σπείρας που εισέβαλε με κλεμμένα αυτοκίνητα σε καταστήματα, κυρίως ηλεκτρονικών ειδών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σπάζοντας τις βιτρίνες και στη συνέχεια αφαιρούσαν ό,τι έβρισκαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση  της Αττικής, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ενός ακόμη ατόμου, ο οποίος είναι κρατούμενος δυνάμει καταδικαστικής ς για ληστεία.

Οι συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για δεκάδες ληστείες, καταστημάτων και οχημάτων και μάλιστα σε τέσσερις από αυτούς είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, εξιχνιάστηκαν συνολικά 40 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ το όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης από τη δράση τους υπολογίζεται πως υπερβαίνει τις 210.000 ευρώ.

Οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζονται, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι έχουν διαπράξει και άλλες με την ίδια μεθοδολογία.

Στο πλαίσιο της εξιχνίασης πραγματοποιήθηκαν έξι έρευνες σε σπίτια, όπου βρέθηκαν και κατασχεθήκαν , κάρτες sim και ο ρουχισμός που φορούσαν οι δράστες κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, επιπρόσθετα κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως όχημα διαφυγής.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ς, των διακεκριμένων κλοπών και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της ς, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απείθειας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση