Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση πλαστογράφησης χαρτονομισμάτων
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση πλαστογράφησης χαρτονομισμάτων

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση πλαστογράφησης χαρτονομισμάτων

Εγκληματική οργάνωση πλαστογράφησης χαρτονομισμάτων, με πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, εξάρθρωσε η .

Οι αστυ του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας συνέλαβαν επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποίησαν στοιχεία από τα υπόλοιπα τρία μέλη της οργάνωσης.

Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «έξι εκτυπωτικά για την κατάρτιση των πλαστών χαρτονομισμάτων, μία μεταλλική και μεταλλικές πλάκες με ανάγλυφες παραστάσεις, συμπίεσης, μεταξοτυπίας και εμποτισμού χρώματος, συσκευές ελέγχου γνησιότητας και καταμέτρησης χαρτονομισμάτων, πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας πάνω από 50.000 δολάρια Αμερικής και διάφορα άλλα εργαλεία και σύνεργα για την παραχάραξη των χαρτονομισμάτων», όπως αναφέρει η σχετική της αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι σχεδίαζαν να διακινήσουν πλαστά χαρτονομίσματα στην Βουλγαρία, τις ΗΠΑ  και την Κύπρο.

Επιπλέον, σε έρευνες που έγιναν στις των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «εκατοντάδες πλαστά δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με συνολική ονομαστική αξία που ανέρχεται στα 150.000 δολάρια, χαρτονομίσματα διαφόρων νομισμάτων και αξιών, μετάλλου που απεικονίζουν χαρτονόμισμα δολαρίου, στυλό ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων και μεγεθυντικοί φακοί», αναφέρει η της αστυνομίας.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση