Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση πλαστογράφησης χαρτονομισμάτων
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση πλαστογράφησης χαρτονομισμάτων

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση πλαστογράφησης χαρτονομισμάτων

Εγκληματική οργάνωση πλαστογράφησης χαρτονομισμάτων, με πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, εξάρθρωσε η ελληνική αστυνομία.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας συνέλαβαν επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποίησαν στοιχεία από τα υπόλοιπα τρία μέλη της οργάνωσης.

Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «έξι εκτυπωτικά μηχανήματα για την κατάρτιση των πλαστών χαρτονομισμάτων, μία μεταλλική μήτρα και μεταλλικές πλάκες με ανάγλυφες παραστάσεις, μηχανήματα συμπίεσης, μεταξοτυπίας και εμποτισμού χρώματος, συσκευές ελέγχου γνησιότητας και καταμέτρησης χαρτονομισμάτων, πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας πάνω από 50.000 δολάρια Αμερικής και διάφορα άλλα εργαλεία και σύνεργα για την των χαρτονομισμάτων», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι δράστες σχεδίαζαν να διακινήσουν πλαστά χαρτονομίσματα στην Βουλγαρία, τις ΗΠΑ  και την Κύπρο.

Επιπλέον, σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «εκατοντάδες πλαστά δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με συνολική ονομαστική αξία που ανέρχεται στα 150.000 δολάρια, χαρτονομίσματα διαφόρων νομισμάτων και αξιών, μετάλλου που απεικονίζουν χαρτονόμισμα δολαρίου, στυλό ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων και μεγεθυντικοί φακοί», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην Περιφερειακή Παράταξη του Κ. Αγοραστού προσχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος Αθ. Ακρίβος… - https://t.co/T1ozuf5kqn -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Δήμο Νοτίου Πηλίου #αναστολήλειτουργίαςσχολείων - https://t.co/PTFs4NZ0cs -

  • Στο Australian Open στη Μελβούρνη ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Καλαμπάκας - https://t.co/St4bjCvfbY… -

"Αλιεύοντας" την είδηση