Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη ΓEΠΑΔ Θεσσαλίας
Επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη ΓEΠΑΔ Θεσσαλίας

Επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη ΓEΠΑΔ Θεσσαλίας

 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε την  Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 το απόγευμα, την έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, στη .

Τον υπουργό υποδέχθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης και ο Αναπληρωτής , Ταξίαρχος Βασίλειος Καραΐσκος.

Ακολούθησε σύσκεψη με τον υπουργό στην οποία παραβρέθηκαν, επίσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, Αστυνομικός Διευθυντής Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Ντιζές, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Μήτραινας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, Ταξίαρχος Μιλτιάδης Αλεξάκης.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την καλύτερη δυνατή αστυνόμευση όλων των περιοχών της Θεσσαλίας, με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας.

Προς ανάμνηση της επισκέψεώς του, ο Αναπλ. , καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, του προσέφεραν αναμνηστικά δώρα.

Τάκης Θεοδωρικάκος από Λάρισα: «Βάζουμε τέλος στα άβατα της ανομίας»

  • Ενισχύουμε την ασφάλεια, διασφαλίζουμε την κοινωνική συνοχή και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Ελλάδας

Η ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών είναι για την κυβέρνηση βασική προτεραιότητα και η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εργάζεται για μια σύγχρονη, αποτελεσματική, φιλική αστυνομία που λειτουργεί με διαφάνεια και η οποία με την δράση της διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας. Αυτό τόνισε ο υπουργός  Τάκης Θεοδωρικάκος, στην παρέμβασή του κατά την ανακοίνωση του αναπτυξιακού προγράμματος Θεσσαλίας, σε εκδήλωση που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στην επέκταση του φράχτη στον Έβρο, η κατασκευή του οποίου θα έχει ολοκληρωθεί σε 10 μήνες.

Συγκεκριμένα υπογράμμισε: «Η ασφάλεια της πατρίδας μας και των πολιτών, είναι για την Κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη βασική προτεραιότητα. Μια δέσμευση, που κάνουμε καθημερινά πράξη τα τελευταία 4 χρόνια. Η ασφάλειά μας περνά μέσα από την στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας: σε υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό. Με την παρουσία και τη δράση των αστυνομικών μας διασφαλίζουμε την κοινωνική συνοχή, την ομαλή λειτουργία της κοινωνικοοικονομικής ζωής και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της χώρας μας».

Τα στοιχεία για Θεσσαλία

Αναφερόμενος στη Θεσσαλία ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι το 2023 η οργανική δύναμη του Σώματος αντιστοιχεί σε 2.199 θέσεις και έχουν καλυφθεί όλες. Υπηρετούν 2.246 γυναίκες και άντρες. Από το 2019 έως και τον πρώτο μήνα του 2023 οι δυνάμεις της στη Θεσσαλία έχουν ενισχυθεί με 136 μεταθέσεις.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε αναφορά για το πώς έχει ενισχυθεί κάθε υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλία, σημειώνοντας ότι η αυξημένη παρουσία των στελεχών της είχε αποτέλεσμα.

Τα ποσοστά εξιχνιάσεων το 2022, από το 65% σε και διαρρήξεις και 80% σε ληστείες, έως 90% σε υποθέσεις εκβιασμών και 100% σε βιασμούς και ανθρωποκτονίες.

Επίσης έχουν ιδρυθεί δύο Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας σε Λάρισα και Βόλο, ενώ από τον Ιούλιο του λειτουργεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας Γραφείο Προστασίας Ανηλίκων.

Δεν υπάρχουν άβατα

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην προσπάθεια αντιμετώπισης των καταλήψεων.

Είπε: «Στη δική μας λογική, άβατα και γκρίζες ζώνες ανομίας δεν υπάρχουν. Η ΕΛ.ΑΣ. τον περασμένο Οκτώβριο απελευθέρωσε εδώ στη Λάρισα ένα δημόσιο κτήριο, που επί 7 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του Δημοτικού Γηροκομείου του Δήμου Λάρισας, η λεγόμενη κατάληψη “Ντουγρού”».

Ενίσχυση σε εξοπλισμό, εκπαίδευση, υποδομές

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι στη Θεσσαλία υπάρχουν στη διάθεση των αστυνομικών 524 οχήματα, ενώ από το 2019 έως σήμερα η ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας έχει ενισχυθεί με 162 οχήματα. Επίσης οι αστυ ενισχυθεί με όλο τον αναγκαίο επιχειρησιακό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Για τις υποδομές είπε ότι προχωρά, μέσω , η ανέγερση νέου κτιρίου για . Τον Απρίλιο αναμένεται η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου και το έργο, ύψους 7,5 εκατ. €, αναμένεται να υλοποιηθεί σε τρία χρόνια.

Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η αποκατάσταση της στέγης του Κεντρικού καταστήματος Κράτησης Βόλου.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος η ΝΔ κάνει πράξη όλες τις δεσμεύσεις της. «Η Ελλάδα αλλάζει με πράξεις. «Με σχέδιο και αποφασιστικότητα, με σταθερό χέρι και προσανατολισμό, εργαζόμαστε για την προστασία της πατρίδας και των πολιτών. Με την αξιοπιστία και τα αποτελέσματα του έργου μας κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση