Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Επέτρεψαν στο Ίδρυμα και συνελήφθησαν οι δύο ανήλικοι
Επέτρεψαν  στο Ίδρυμα και συνελήφθησαν οι δύο ανήλικοι

Επέτρεψαν στο Ίδρυμα και συνελήφθησαν οι δύο ανήλικοι

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν οι δύο ανήλικοι που το έσκασαν το απόγευμα της Δευτέρας, έκλεψαν ένα μοτο και στη συνέχεια ένα ταξί, τα ξημερώματα της Τρίτης από την Πλατεία Τσιγάντε, για να φτάσουν μέχρι τη Στυλίδα, όπου τράκαραν το αυτοκίνητο και το εγκατέλειψαν, γλιτώνοντας τη σύλληψη.

Οι δύο νεαροί που είναι Έλληνες, ηλικίας 17χρονών, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, όταν επέστρεψαν και προσπάθησαν να μπουν ξανά στο Ίδρυμα.

Τους δύο ανήλικους αναγνώρισε η γυναίκα – οδηγός ταξί, που της έκλεψαν το αυτοκίνητο και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ανηλίκων.

Οι ανήλικοι πήδηξαν από τα κάγκελα του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων και το έσκασαν, ενώ στη συνέχεια έκλεψαν κλέψουν ένα μοτο στη Ν. Ιωνία και στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν, γιατί έγιναν αντιληπτοί, σταμάτησαν ένα ταξί, έβγαλαν με το ζόρι τη γυναίκα οδηγό, το πήραν και έφυγαν.

Στη συνέχεια εκτυλίχθηκαν σκηνές που θυμίζουν κινηματογραφική : Ένα διαθέσιμο υπηρεσιακό βγήκε να τους καταδιώξει, ενώ το ταξί μάρκας Skoda Octavia 5, μέσω του περιφερειακού κατευθύνθηκε στη Β' Βιομηχανική Περιοχή και τελικά, αφού οι νεαροί έκαναν προσπάθεια να μπουν στο ύψος της Χαλυβουργίας, άλλαξαν και έφτασαν στην ΠΑΘΕ, και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς .

Oι νεαροί δεν ήταν ιδιαίτερα έμπειροι και στο μπλόκο των αγροτών στις Μικροθήβες, χτύπησαν το αυτοκίνητο σε σταθμευμένο και στη συνέχεια στη ιέρα του δρόμου, χωρίς όμως να επηρεαστεί η αξιοπιστία του.

Στη συνέχεια και ενώ το ταξί που οδηγούσαν καταδιώκονταν από ένα περιπολικό συνέχισε την πορεία προς Λαμία, όταν στο ύψος της Sovel, το περιπολικό ίδιας μάρκας και μοντέλου, έμεινε από κινητήρα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να ενημερώσουν την Αστυνομία της Φθιώτιδας, διότι κατευθυνόταν προς τα εκεί.

Ακολούθησε νέα από περιπολικά, τόσο του Αλμυρού, όσο και της Φθιώτιδας, με το ταξί να βγαίνει στην παλιά εθνική οδό από τα χωριά της περιοχής προς την Στυλίδα.

Στους στενούς δρόμους της Στυλίδας και κοντά στο δημαρχείο, το ταξί έπεσε σε κολώνα και οι ανήλικοι τρόφιμοι τρόφιμοι του Ιδρύματος αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και να τραπούν σε φυγή.

Τελικά, αφού διέφυγαν τη σύλληψη, παρά τις έρευνες, οι ανήλικοι επέστρεψαν ξανά στο Βόλο και σήμερα το πρωί προσπάθησαν να μpουν ξανά στο Ίδρυμα, για να συλληφθούν.

Μεγάλη ζημιά πάντως, έπαθε ο νεαρός ιδιοκτήτης του ταξί που σχεδόν αχρήστευσαν οι δύο τρόφιμοι.

O ταξιτζής μόλις το είχε ξεχρεώσει και ανέμενε να δουλέψει για να κάνει απόσβεση των χρημάτων που έδωσε, κάτι που τον ανάγκασε να βγάζει το αυτοκίνητο και τις νύχτες.

"Αλιεύοντας" την είδηση