Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Επεκτάθηκε και στην πόλη των Τρικάλων η αστυνόμευση με ποδήλατα
Επεκτάθηκε και στην πόλη των Τρικάλων η αστυνόμευση με ποδήλατα

Επεκτάθηκε και στην πόλη των Τρικάλων η αστυνόμευση με ποδήλατα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Τρίκαλα η τελετή αγιασμού, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας, Υποστράτηγου Ιωάννη Τόλια, για την επίσημη έναρξη του νέου αυτού θεσμού αστυνόμευσης

Επεκτάθηκε και στην πόλη των Τρικάλων ο επιτυχημένος θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα, με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, μέσω της προληπτικής κυρίως αστυνομικής παρουσίας και δράσης.

Οι περιπολίες θα πραγματοποιούνται με τη χρήση ποδηλάτων, ενώ τη συγκεκριμένη δράση έχει στελεχώσει επιλεγμένο αστυνομικό προσωπικό, το οποίο υπάγεται διοικητικά και επιχειρησιακά στο Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων.

Ειδικότερα, οι βασικές αρμοδιότητες των ποδηλατών αστυνομικών είναι:

  • η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας σε αυτούς τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,
  • η συνεργασία και συνδρομή με άλλες αστυνομικές Υπηρεσίες και φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών
  • η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.

Σημειώνεται ότι οι ποδηλάτες, για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη, ενώ είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη (ατομικό οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο κ.λπ.)

Με αφορμή την έναρξη του νέου αυτού θεσμού αστυνόμευσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα (08-06-) στα Τρίκαλα, τελεστή αγιασμού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του νομού Τρικάλων Αθανάσιος Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης, ο περιφερειακός σύμβουλος νσταντίνος Μπάρδας και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτριος Παπαστεργίου.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, παραβρέθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Ιωάννης Τόλιας, ο Διευθυντής Αστυνομίας Τρικάλων Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Σπηλιόπουλος, ο Διευθυντής Αστυνομίας Λάρισας Βασίλειος Καραπιπέρης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Καρδίτσας Ταξίαρχος Δημήτριος Γατσουνιάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος , οι διοικητές των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων, καθώς και πλήθος αστυνομικών και πολιτών.

Παράλληλα, ο χώρος της εκδήλωσης διακοσμήθηκε με ζωγραφιές παιδιών από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης «» και «Σταθμός» του Δήμου Τρικκαίων, καθώς και από το 2ο Σχολείο Τρικάλων, μαθητές του οποίου παρακολούθησαν την εν λόγω εκδήλωση.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα έχει πλέον επεκταθεί σε συνολικά (17) περιοχές της χώρας.

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, αναπροσαρμόζουν και επανασχεδιάζουν τόσο τις προληπτικές όσο και τις κατασταλτικές δράσεις τους, με σκοπό την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση