Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Εντοπισμός οχήματος με μηχανισμό αλλοίωσης στοιχείων ευφυούς ταχογράφου  
Εντοπισμός οχήματος με μηχανισμό αλλοίωσης στοιχείων ευφυούς ταχογράφου   

Εντοπισμός οχήματος με μηχανισμό αλλοίωσης στοιχείων ευφυούς ταχογράφου  

 

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων, προχθές, 18 Ιανουαρίου 2023 τις μεταμεσονύχτιες ώρες στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε., εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας, I.X. φορτηγό αυτοκίνητο, με αλλοδαπές κυκλοφορίας, το οποίο έφερε μηχανισμό αλλοίωσης στοιχείων του ευφυούς ταχογράφου (smart).

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, αρχικά από τον έλεγχο, διαπίστωσαν τη μη αποτύπωση των πραγματικών ωρών εργασίας του οδηγού και κατ’ επέκταση των διανυθέντων χιλιομέτρων.

Ακολούθως, το ακινητοποιήθηκε και μεταφέρθηκε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο για περαιτέρω έλεγχο. Κατά τον έλεγχο αυτού, εντοπίστηκε η τοποθέτηση πρόσθετης ηλεκτρονικής συνδεσμολογίας, η οποία έδινε τη δυνατότητα στον οδηγό να επεμβαίνει στην καταγραφή των δεδομένων από τον ταχογράφο σχετικά με τη δραστηριότητά του (όπως στις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, στην ταχύτητα του οχήματος και στα διανυθέντα χιλιόμετρα).

Η συσκευή παραποίησης αφαιρέθηκε, ενώ στον οδηγό και στην ιδιοκτήτρια εταιρία επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Από τη Γενική Περιφερειακή επισημαίνεται ότι οι θα συνεχιστούν.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση