Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Εντοπισμός οχήματος με μηχανισμό αλλοίωσης στοιχείων ευφυούς ταχογράφου  
Εντοπισμός οχήματος με μηχανισμό αλλοίωσης στοιχείων ευφυούς ταχογράφου   

Εντοπισμός οχήματος με μηχανισμό αλλοίωσης στοιχείων ευφυούς ταχογράφου  

 

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων, προχθές, 18 Ιανουαρίου 2023 τις μεταμεσονύχτιες ώρες στον Αυτοδρομο Α.Θ.Ε., εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων , I.X. αυτοκίνητο, με αλλοδαπές πινακίδες , το οποίο έφερε μηχανισμό αλλοίωσης στοιχείων του ευφυούς ταχογράφου (smart).

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, αρχικά από τον έλεγχο, διαπίστωσαν τη μη αποτύπωση των πραγματικών ωρών εργασίας του οδηγού και κατ' επέκταση των διανυθέντων χιλιομέτρων.

Ακολούθως, το όχημα ακινητοποιήθηκε και μεταφέρθηκε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο για περαιτέρω έλεγχο. Κατά τον έλεγχο αυτού, εντοπίστηκε η τοποθέτηση πρόσθετης ηλεκτρονικής συνδεσμολογίας, η οποία έδινε τη δυνατότητα στον οδηγό να επεμβαίνει στην καταγραφή των δεδομένων από τον ταχογράφο σχετικά με τη δραστηριότητά του (όπως στις ώρες ς και ανάπαυσης, στην ταχύτητα του οχήματος και στα διανυθέντα χιλιόμετρα).

Η συσκευή παρας αφαιρέθηκε, ενώ στον οδηγό και στην ιδιοκτήτρια εταιρία επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Από τη ενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας επισημαίνεται ότι οι θα συνεχιστούν.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση