Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας: Το παραμύθι με τον κακό χωροφύλακα που φταίει για τα πάντα
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας: Το παραμύθι με τον κακό χωροφύλακα που φταίει για τα πάντα

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας: Το παραμύθι με τον κακό χωροφύλακα που φταίει για τα πάντα

Κάποιες φορές λένε πως η σιωπή είναι χρυσός πλην όμως στη περίπτωση μας να σας γνωστοποιήσουμε πως, ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ς, εκπροσωπώντας πεντακόσιους συναδέλφους μας στο ομό, αριθμός που αν συνυπολογίσουμε τις οικογένειες αυτών, αγγίζει τις δύο χιλιάδες, νιώθουμε ως ενεργά μέλη της κοινωνίας της πόλης μας αλλά και ως άνθρωποι, την υποχρέωση, όχι τόσο να απαντήσουμε στις ύβρεις και στις χυδαιότητες που κρύβονται πίσω από ανακοινώσεις, που πιο πολύ θυμίζουν μανιφέστα, αλλά κυρίως να αποκαταστήσουμε την αλήθεια στους συμπολίτες μας, επιδεικνύοντας πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό σε όσους επιθυμούν να λάβουν γνώση της πραγματικότητας.

     Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται και από συμπολίτες μας επώνυμους, που ανήκουν σε πολιτικούς χώρους αλλά και από ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών, έντονα η επίκληση στο παλιό παραμύθι του κακού χωροφύλακα που φταίει για όλα, προσδίδοντας σε εμάς και στις οικογένειές μας τους χαρακτηρισμούς του “μπάτσου” του “δολοφόνου” του “ρουφιάνου” με σκοπό και μόνο να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας. Οι πρώτοι προκειμένου να επανέλθουν στη πολιτική επικαιρότητα μήπως και τσιμπήσουν λίγους ψήφους από μια χούφτα ανθρώπων που από ιδεολογία και συνήθεια μας μισεί, οι δεύτεροι βλέποντας τις ποδοσφαιρικές επιχειρήσεις τους να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα, προσπαθούν να καλύψουν την γύμνια και την ανεπάρκεια τους, κρατώντας μια μερίδα υποστηρικτών τους με τη του γνωστού παραμυθιού, το οποίο όμως ο κάθε νοήμων συμπολίτης μας και ο κάθε υγιής φίλαθλος έχει από χρόνια αποκηρύξει.

      Πόσο λυπηρό και υποκριτικό είναι το γεγονός πως ενώ ζούμε σε μια κοινωνία, που όλοι και καλώς, διακηρύττουν την αντίθεση τους με τον ρατσισμό κάθε είδους, κυκλοφορούν ανακοινώσεις που προδιαθέτουν τον κόσμο στο να είναι υπέρμαχος του κοινωνικού ρατσισμού και του αποκλεισμού μεγάλων κοινωνικών ομάδων σαν την δική μας.

  Ας συγκεκριμενοποιήσουμε λοιπόν και αναφερόμενοι στις ανακοινώσεις-προκηρύξεις που εκδόθηκαν τις τελευταίες μέρες από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ή μάλλον από τους διοικούντες αυτής, οι οποίες έχουν το σύμβολο μιας εκ των δύο ιστορικών ομάδων της πόλης μας, με την οποία μεγάλωσαν πολλές γενιές, οι οποίες εκτός ότι μας προσδίδουν άκομψα κοσμητικά επίθετα, κάνουν αναφορά ονομαστική σε αστυνομικούς θέτοντας σε κίνδυνο τις οικογένειές τους, μας θεωρούν και υπαίτιους για όλα, μήπως και καταφέρουν να γλιτώσουν οι ίδιοι από την οργή των οπαδών της ομάδας τους, στρέφοντας τους με το γνωστό παραμύθι του κακού χωροφύλακα, προς την Ελληνική Αστυνομία που φταίει για όλη την κατάντια της κοινωνίας, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους.

     α σας αναφέρουμε όμως κύριοι, πως αυτό το παραμύθι λίγοι πλέον το πιστεύουν και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως οι υγιείς φίλαθλοι της ιστορικής ομάδας έχουν γυρίσει τη πλάτη τους ή φεύγουν με σκυμμένα τα κεφάλια από το ή την αρένα άσκησης πετροπόλεμου όπως έχει καταντήσει σήμερα.

   Αυτό που όμως είναι λυπηρό είναι πως κανένας από όλους αυτούς τους ιδιοκτήτες δεν νοιάζεται για τον αντίκτυπο αυτών των ανακοινώσεων, οι οποίες οπλίζουν με πέτρες, μάρμαρα από σπασμένες τουαλέτες γηπέδων ή αργότερα και μολότοφ, τα χέρια δεκαπεντάχρονων και δεκαεξάχρονων παιδιών που επιτίθονται με απύθμενο μένος και μίσος σε αντίστοιχης ηλικίας παιδιών, μπορεί και συμμαθητών τους, που τυγχάνει να υποστηρίζουν την άλλη ιστορική ομάδα της πόλης μας. Αλήθεια κύριοι το μόνο που είχατε να αναφέρετε για τα επεισόδια ήταν η Αστυνομία?? Δε σας ενδιαφέρει αν ρίχνετε λάδι στη φωτιά και αύριο κάποιος άνθρωπος κείτεται νεκρός ποτισμένος από το μίσος που απλόχερα σπέρνετε??

  Δεν έγινε καμία μα καμία αναφορά από μέρους σας στον άτυχο φίλαθλο, που ένας άλλος φίλαθλος από την πρεμούρα του να επιδείξει τα γεννητικά του όργανα στους αντιπάλους, έσπρωξε κατά λάθος και παραλίγο να χάσει τη ζωή του αν δεν έβαζαν οι αστυνομικοί που εύκολα χαρακτηρίσατε άχρηστους, τη πλάτη τους να φρενάρουν τη πορεία του??

   Μήπως δεν είδατε πως αστυνομικοί είχαν θέσει τις ασπίδες μπροστά του καθώς τα αντικείμενα έπεφταν βροχή ακόμη και προς αυτούς που του παρείχαν πρώτες βοήθειες??

     Επειδή εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά μιας και ήμασταν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες, δεν αναφέρουμε κάτι για το τραγικό αυτό συμβάν, απλά περιμένουμε από εσάς την αλήθεια και δεν είναι καθόλου τυχαίο που δεν το αναφέρατε πουθενά.

    Αλλά αυτό το παραμύθι δεν σας συμφέρει και δεν πουλάει σε αυτούς που θέλετε να το πουλήσετε.

    Να σας υπενθυμίσουμε δε πως έχουμε ορκιστεί πίστη και αφοσίωση στον πολίτη και όχι σε ιδιωτικές εταιρείες, οπότε αφού μας θεωρείται άχρηστους, ας προσλάβετε ιδιωτικούς αστυνομικούς όπως και προβλέπεται, για να κάνουν αυτοί την επισημοποίηση των εκλεκτών σας προσκεκλημένων και ο αστυνομικός να βρίσκει τα κλεμμένα μηχανάκια όπως με μπόλικη ειρωνική διάθεση αναφέρατε. Αυτό σαφέστατα είναι προτιμότερο από το να είμαστε -τζάμπα σεκιούριτι- και ο πολίτης το αναγνωρίζει.

    Να δούμε τότε πίσω από ποιες ασπίδες θα κρύβεστε προκειμένου να εξαπολύεται ύβρεις στους οπαδούς της ίδιας της ομάδας που διοικείται.

    Λυπούμαστε πολύ γιατί μεγαλώσαμε με δυο ομάδες της πόλης μας, θυμούμενοι τις γιαγιάδες της προσφυγιάς από τη μια πλευρά να μιλούν στα καρεκλάκια τους για τη ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ με δάκρυα στα μάτια και από την άλλη πλευρά τις ταράτσες των κτιρίων και την που έσφυζαν από κόσμο στο ΕΑΚ όταν έπαιζε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.

     Επίσης έχουμε ιερή υποχρέωση, βλέποντας όλα όσα γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο πλέον ακατάλληλο για τη διεξαγωγή αγώνων της ς, να επισημάνουμε τους κινδύνους, να ενημερώσουμε γονείς και κοινωνία να μείνουν μακριά από αυτές τις άκρως επικίνδυνες διαμάχες και να συμβάλουμε με όποιο τρόπο από όποιους μας ζητηθεί στην καλυτέρευση της κατάστασης, αν και θεωρούμε πλέον πως η κατάσταση δύσκολα αναστρέφεται.

   Την ώρα που συντάχθηκαν οι ως  άνω προβληματισμοί από μέρους μας επίσημα ενημερωθήκαμε πως οι καρποί των εμπρηστικών σας δηλώσεων τόσο στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο αλλά και στο , απέδωσαν καρπούς μιας και άγνωστοι, προς το παρόν, προκάλεσαν φθορές σε μοτοσυκλέτα συναδέλφου μας, αφήνοντας δυστυχώς πάνω σε αυτή έγγραφη αποτύπωση γνωστού συνδέσμου.

  Πλέον έχουν ενημερωθεί εκτός από την Δ.Α ς οι νομικές υπηρεσίες τόσο της τοπικής μας Ένωσης όσο και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων που αριθμεί πάνω από πενήντα χιλιάδες μέλη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση