Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Ενημερωτικές διαλέξεις σε Λάρισα και Βόλο για το θεσμό του «Αστυνομικού της Γειτονιάς»
Ενημερωτικές διαλέξεις σε Λάρισα και Βόλο για το θεσμό του «Αστυνομικού της Γειτονιάς»

Ενημερωτικές διαλέξεις σε Λάρισα και Βόλο για το θεσμό του «Αστυνομικού της Γειτονιάς»

Οι δια πραγματοποιήθηκαν σε Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Η.) των αντίστοιχων Δήμων και τις παρακολούθησε πλήθος πολιτών, αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων

Οι πολίτες ενημερώθηκαν για τα πρόληψης και προστασίας τους από απάτες και κλοπές

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τα Αστυνομικά Τμήματα Λάρισας και Βόλου, σε με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς, ενημερωτικές δια με σκοπό να αναδειχθεί ο ρόλος και η αποστολή του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και να επισημανθεί ο αποτρεπτικός – προληπτικός χαρακτήρας του.

Οι διαλέξεις αυτές, ενημερωτικού χαρακτήρα, εντάσσονται στον κεντρικό πυρήνα αναβάθμισης της καθημερινότητας και ασφάλειας του πολίτη στις γειτονιές, μέσα από διαδικασίες κοινωνικής διαμεσολάβησης.

Ειδικότερα, οι Αστυ της Γειτονιάς επισκέφτηκαν Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Η.) σε όλες τις περιοχές της Λάρισας και του Βόλου και πραγματοποίησαν (21) διαλέξεις – ημερίδες, τις οποίες συνολικά παρακολούθησαν (800) άτομα περίπου, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Οι πολίτες που παρακολούθησαν τις διαλέξεις είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ρόλο και την αποστολή του θεσμού, τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των Αστυνομικών της Γειτονιάς, τις γειτονιές που περιπολούν και τον τρόπο επικοινωνίας μαζί τους.

Επίσης, ενημερώθηκαν για τα πρόληψης και προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν προκειμένου να προστατεύονται από περιστατικά ς και κλοπής, καθώς και για τη μεθοδολογία δράσης των επιτήδειων.

Ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» που συνιστά μια ακόμη μορφή εμφανούς αστυνόμευσης, εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοτικής αστυνόμευσης  και εναρμονίζεται πλήρως με τον κεντρικό στρατηγικό στόχο για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Αστυνομία δίπλα στον πολίτη.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη αισθήματος αμοιβαίας σχέσης εμπιστοσύνης και ς με τις τοπικές κοινωνίες και στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται παρόμοιες ενημερωτικές δράσεις και στο μέλλον.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση