Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Ενημερωτικές διαλέξεις σε Λάρισα και Βόλο για το θεσμό του «Αστυνομικού της Γειτονιάς»
Ενημερωτικές διαλέξεις σε Λάρισα και Βόλο για το θεσμό του «Αστυνομικού της Γειτονιάς»

Ενημερωτικές διαλέξεις σε Λάρισα και Βόλο για το θεσμό του «Αστυνομικού της Γειτονιάς»

Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν σε Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) των αντίστοιχων Δήμων και τις παρακολούθησε πλήθος πολιτών, αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων

Οι πολίτες ενημερώθηκαν για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας τους από απάτες και κλοπές

Με πραγματοποιήθηκαν, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τα Αστυνομικά Τμήματα Λάρισας και Βόλου, σε με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς, ενημερωτικές διαλέξεις με σκοπό να αναδειχθεί ο ρόλος και η του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και να επισημανθεί ο αποτρεπτικός – προληπτικός χαρακτήρας του.

Οι διαλέξεις αυτές, ενημερωτικού χαρακτήρα, εντάσσονται στον κεντρικό πυρήνα αναβάθμισης της καθημερινότητας και ασφάλειας του πολίτη στις γειτονιές, μέσα από διαδικασίες κοινωνικής διαμεσολάβησης.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς επισκέφτηκαν Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) σε όλες τις περιοχές της Λάρισας και του και πραγματοποίησαν (21) διαλέξεις – ημερίδες, τις οποίες συνολικά παρακολούθησαν (800) άτομα περίπου, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Οι πολίτες που παρακολούθησαν τις διαλέξεις είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ρόλο και την του θεσμού, τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των Αστυνομικών της Γειτονιάς, τις γειτονιές που περιπολούν και τον τρόπο επικοινωνίας μαζί τους.

Επίσης, ενημερώθηκαν για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν προκειμένου να προστατεύονται από περιστατικά εξαπάτησης και κλοπής, καθώς και για τη μεθοδολογία δράσης των επιτήδειων.

Ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» που συνιστά μια ακόμη μορφή εμφανούς αστυνόμευσης, εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοτικής αστυνόμευσης  και εναρμονίζεται πλήρως με τον κεντρικό στρατηγικό στόχο για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Αστυνομία δίπλα στον πολίτη.

Η δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη αισθήματος αμοιβαίας σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες και στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται παρόμοιες ενημερωτικές δράσεις και στο μέλλον.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση