Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Ένας χρόνος χωρίς τον αρχιφύλακα Γιώργο Καραπαναγιώτη
Ένας χρόνος  χωρίς τον αρχιφύλακα Γιώργο Καραπαναγιώτη

Ένας χρόνος χωρίς τον αρχιφύλακα Γιώργο Καραπαναγιώτη

Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Κυριακή, από την 10η Ιουλίου 2015, που έφυγε από τη , σε ηλικία 37 χρονών, σε τροχαίο δυστύχημα ο αρχιφύλακας της Γιώργος Καραπαναγιώτης, στη διάρκεια κατας αλλοδαπών σε αυτοκίνητο στην περιοχή του Αλμυρού.

Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος αρχιφύλακας, είχε κατεύθυνση προς Αλμυρό, όταν στο ύψος του Μάραθου και στο ρεύμα προς . Αγχίαλο, βρισκόταν ένα νεκρό σκυλί. Αμέσως ο 37χρονος έκανε ελιγμό προς τα αριστερά και το απέφυγε, αλλά στην επαναφορά δεν μπόρεσε να κρατήσει το αυτοκίνητο, που έφυγε δεξιά του δρόμου, μέσα σε χωράφια, όπου το αυτοκίνητο άρχισε να κάνει τούμπες, για να καταλήξει σε δένδρο.

Το ήταν ο άτυχος οδηγός κυριολεκτικά να εκσφενδονιστεί μέσα από το παρμπρίζ και να καταλήξει 14 μέτρα μακριά, για να βρει ακαριαίο θάνατο, ενώ ο 38χρονος συνοδηγός του, επίσης αρχιφύλακας, τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο άτυχος Γ. Καραπαναγιώτης ήταν παντρεμένος με αστυνομικό που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και πατέρας δύο ανήλικων αγοριών 2,5 και 6 χρονών σήμερα.

Αναφορά στο τραγικό γεγονός κάνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, που μεθαύριο Σάββατο 9 Ιουλίου, θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση και εκδήλωση στη μνήμη του αρχιφύλακα, εξέδωσε ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα στην οποία αναφέρουν ότι ο Γιώργος ζει, γιατί οι ήρωες δεν πεθαίνουν ποτέ.

«Ξημερώματα της 10ης Ιουλίου 2015, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Δ.Α Μαγνησίας δέχεται τηλεφώνημα για ύποπτο με αλλοδαπούς επιβάτες που κινείται περίεργα στη περιοχή του Αλμυρού.

Προς συνδρομή του περιπολικού του οικείου τμήματος αποστέλλεται η Ο.Π.Κ.Ε, ειδική υπηρεσία με αξιόλογους και αξιόμαχους συναδέλφους,ενεργό μέλος της οποίας ήταν ο Γιώργος μας. Με το ασυναγώνιστο χιούμορ του, την πάντα χαρούμενη διάθεση που τον διακατείχε αλλά και τη μαχημότητα που τον διέκρινε, από τότε που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, πρώτος έσπευσε προς συνδρομή των συναδέλφων του, αγόγγυστα, ταπεινά και με περίσσιο σεβασμό προς τους ανωτέρους του και προς τους πολίτες της υπαίθρου, που λυμαίνονταν από τις άγριες διαθέσεις επικίνδυνων κακοποιών.

Στο δρόμο όμως ο Θεός που ζήλεψε, τον αυθεντικό του χαρακτήρα, την ειλικρίνεια που τον διακατείχε αλλά και την αξιοζήλευτη ικανότητά του να αποσπά απ' όλους χαμόγελα , ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές, είχε άλλα σχέδια… τον πήρε από κοντά μας.

Πήρε δίπλα του έναν αληθινό ήρωα, που προσηλωμένος στο υπηρεσιακό καθήκον, υποκλινόμενος στην αποστολή του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που πιστά υπηρετούσε, έσπευσε να συνδράμει συναδέλφους, να καταπολεμήσει τους εγκληματίες της επαρχίας που λήστευαν και βασάνιζαν τα γεροντάκια στα χωριά μας και το έπραξε τάχιστα και αστα, χωρίς σκέψη δεύτερη, μη αναλογιζόμενος ότι αυτό μπορεί να του στοίχιζε την ίδια του τη .

Ο Γιώργος μας δεν ήταν μέλος καμίας λαοπρόβλητης θύρας ποδοσφαιρικής ομάδας, δεν ήταν μέλος καμίας νεολαίας πολιτικού κόμματος, τα ελάχιστα ασχολήθηκαν με τη θυσία του, το όνομα του δε θα διαβαστεί ποτέ σε κανένα σχολείο υπό τους ήχους συγκινητικής μουσικής υπόκρουσης και κανένας τραγουδιστής δε θα διοργανώσει συναυλία σε μεγάλη πλατεία για τη μνήμη του. Γι' αυτό είναι πραγματικός ήρωας. Γιατί θυσιάστηκε για τον πολίτη, γιατί έχασε τη ζωή του για να κοιμάται ο απλός κοσμάκης ήσυχα και θα μείνει για πάντα ο Γιώργος της καρδιάς μας», αναφέρει η ανανοίνωση.

Καταλήγοντας η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει ότι «ο Γιώργος ζει, στο πρόσωπο της ηρωίδας συζύγου του, αστυνομικού επίσης, εμφανίζεται στο χαμόγελό της, που δειλά ξεπροβάλει από τα χείλη της και φωτίζει το όμορφο πρόσωπο της, στη σκέψη και μόνο του ήρωα συζύγου της. Ζει στα δυό του κια, που βιώνουν την απώλεια του πατέρα τους, ο οποίος από το παράδεισο, τους καμαρώνει και τους εμπνέει. Ο Γιώργος ζει, γιατί οι ήρωες δεν πεθαίνουν ποτέ».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση