Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Εν αναμονή των εξελίξεων στο κατασκοπευτικό θρίλερ
Εν αναμονή των εξελίξεων στο κατασκοπευτικό θρίλερ

Εν αναμονή των εξελίξεων στο κατασκοπευτικό θρίλερ

Την Παρασκευή αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση των δύο Ελλήνων μουσουλμάνων που ελέγχονται ως ύποπτοι για εις βάρος της Ελλάδας. Μέχρι σήμερα ουδείς εκ των δύο συνελήφθη, ενώ η δεν έχει ακόμα περαιωθεί και υποβληθεί στον εισαγγελέα για την ποινική αξιολόγησή της.

Αυτό θα γίνει την Παρασκευή, οπότε λήγει η πενθήμερη προθεσμία που δόθηκε στον 35χρονο γραμματέα του τουρκικού προξενείου Ρόδου για να απολογηθεί, όχι ενώπιον ανακριτή, αλλά στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για έναν όχι συνηθισμένο δικονομικό χειρισμό, ο οποίος –όπως παρατηρούν ορισμένες πηγές ενημέρωσης– δίνει στις ελληνικές υπηρεσίες τον χρόνο να αξιολογήσουν την αντίδραση της τουρκικής πλευράς. Εως τότε είναι πιθανό τα στελέχη της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. να έχουν και μια πρώτη εικόνα για το περιεχόμενο των ψηφιακών αρχείων που υπάρχουν αποθηκευμένα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν στο σπίτι του 35χρονου στη Ρόδο και στην καμπίνα του πλοίου όπου διέμενε ο 54χρονος μάγειρας του πλοίου.

Ο τελευταίος, πάντως, παραιτήθηκε του δικαιώματός του να ζητήσει προθεσμία και ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση. Δήλωσε αφελής, τονίζοντας ότι δεν είχε αντιληφθεί τη σοβαρότητα της υπόθεσης, καθώς και ότι δεν εισέπραττε χρήματα για τις υπηρεσίες του, ισχυρισμός ωστόσο που αμφισβητείται από τους χειριστές της υπόθεσης.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά έως σήμερα, η γνωριμία των δύο ανδρών έγινε τον Αύγουστο σε κοινωνική εκδήλωση μουσουλμάνων στη Ρόδο. Ακολούθησαν νέες συναντήσεις τους σε καφέ της πόλης, ενώ η τροφοδότηση του 35χρονου με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό που συγκέντρωνε ο μάγειρας του πλοίου τοποθετείται χρονικά τον Οκτώβριο. Ο 54χρονος κατέγραφε τις κινήσεις των πλοίων του Πολεμικού αυτικού καθώς και τις κινήσεις των στρατιωτών στη Ρόδο και στο . Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες για τις κινήσεις του μάγειρα είχαν αρχικά ειδοποιηθεί οι υπηρεσίες Ασφαλείας του Λιμενικού, καθώς με διάφορα προσχήματα προσπαθούσε να εκμαιεύσει πληροφορίες από στρατιωτικούς που δευαν από και προς το με το καράβι στο οποίο εργαζόταν. Σημειώνεται ότι ο ναυτικός, που κατάγεται από τη Θράκη, είχε συμφωνήσει να εργαστεί ως μάγειρας στο πλοίο της εταιρείας όσο ακόμα αυτή εξυπηρετούσε τη γραμμή Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη.

Το υλικό που συγκέντρωνε το έστελνε στον 35χρονο είτε μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp είτε διά ζώσης στις συναντήσεις τους, σε καφέ της Ρόδου. Σύμφωνα με την εφ «Δημοκρατική», στο πλαίσιο της μυστικής έρευνας έχει καταγραφεί επαφή των δύο σε καφετέρια που λειτουργεί στο Ενυδρείο του νησιού, ενώ η εφ επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί ακόμα σε σπίτι στην Ιαλυσό αλλά και στο τουρκικό προξενείο της Ρόδου.

Ελέγχονται πληροφορίες για επαφές των δύο και με άλλους μουσουλμάνους στη Ρόδο και στην , ενώ ερωτηθείς σχετικά αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε χθες στην «Κ» ότι «η υπόθεση αποτελεί ένα για τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν τα προξενεία της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και στη Θράκη, για τα οποία έχουν ακουστεί παρόμοιοι ψίθυροι».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση