Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Eίκοσι συλλήψεις στη Θεσσαλία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων
Eίκοσι συλλήψεις στη Θεσσαλία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων

Eίκοσι συλλήψεις στη Θεσσαλία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων

Κατασχέθηκαν- μεταξύ άλλων- 21 πιστόλια κρότου, 1 πιστόλι, 9 κυνηγετικά όπλα και πλήθος φυσιγγίων

Στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών και στοχευμένων ελέγχων για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα 23/27-05- στην περιοχή Θεσσαλίας, από αστυνομικούς των Υπηρεσιών Ασφάλειας Βόλου, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, 20 άτομα, ηλικίας από 30 έως 68 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις των νόμων περί όπλων.

Αναλυτικότερα, στο νομό Μαγνησίας συνελήφθησαν οκτώ (8) ημεδαποί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και συγκεκριμένα:
• την (23-05-) το πρωί στο Βόλο συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα φυσίγγιο αντιαεροπορικού υ.
• την (23-05-2016) το πρωί στο Βόλο συνελήφθη ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου και τέσσερα φυσίγγια κρότου.
• την (23-05-2016) το μεσημέρι στο Βόλο συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι κρότου.
• την (24-05-2016) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 68 και 44 ετών, διότι σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια κρότου και (41) φυσίγγια κρότου.
• την (24-05-2016) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, συνελήφθη 48χρνος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια κρότου και (63) φυσίγγια κρότου.
• την (25-05-2016) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, συνελήφθη 43χρνος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου και (4) φυσίγγια κρότου.
• την (26-05-2016) το απόγευμα στο Βόλο, συνελήφθη 51χρνος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου και (25) φυσίγγια κρότου.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ακόμη ημεδαπών για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στο νομό Λάρισας συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και συγκεκριμένα:
• την (24-05-2016) το μεσημέρι στη Λάρισα συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρησή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου, (57) φυσίγγια κρότου, (23) φυσίγγια φωτοβολίδων και ένα μεταλλικό εξάρτημα για εκτόξευση φωτοβολίδων.
• την (24-05-2016) το απόγευμα στη Λάρισα συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου, (91) φυσίγγια κρότου και ένα μεταλλικό εξάρτημα για εκτόξευση φωτοβολίδων.
• την (24-05-2016) το απόγευμα στη Λάρισα συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου, (53) φυσίγγια κρότου και ένα μεταλλικό εξάρτημα για εκτόξευση φωτοβολίδων. Επιπλέον, λόγω ανάκλησης των αδειών κατοχής, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, (117) φυσίγγια πιστολιού και τρία
• την (27-05-2016) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου και (50) φυσίγγια κρότου. Επιπλέον, λόγω ανάκλησης των αδειών κατοχής, κατασχέθηκαν δύο
• την (27-05-2016) το απόγευμα στη Λάρισα συνελήφθη 62χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου, (4) φυσίγγια κρότου και ένα μεταλλικό εξάρτημα για εκτόξευση φωτοβολίδων. Επιπλέον, λόγω ανάκλησης των αδειών κατοχής, κατασχέθηκαν τρία κυνηγετικά όπλα.

Στο νομό Τρικάλων συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων και συγκεκριμένα:
• την (25-05-2016) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων συνελήφθη ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρησή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου, (23) φυσίγγια κρότου και ένα μεταλλικό εξάρτημα για εκτόξευση φωτοβολίδων.
• την (25-05-2016) το μεσημέρι στα συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου και (9) φυσίγγια κρότου. Επιπλέον, κατασχέθηκαν πιστόλι κρότου και (11) φυσίγγια, αεροβόλο πιστόλι, βαλλίστρα, ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer), γκλοπ, (133) φυσίγγια και (18) φυσίγγια πολεμικού τύπου.

Στο νομό Καρδίτσας συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας και συγκεκριμένα:
• την (24-05-2016) το μεσημέρι στην Καρδίτσα συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 54 και 65 ετών, διότι σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια κρότου και (16) φυσίγγια κρότου.
• την (25-05-2016) το μεσημέρι στην Καρδίτσα συνελήφθη ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι κρότου.
• την (26-05-2016) το μεσημέρι στην Καρδίτσα συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου, (70) φυσίγγια κρότου και (12) φωτοβολίδες.
• την (26-05-2016) το μεσημέρι στην Καρδίτσα συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου, (9) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και ένας κάλυκας.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη ατόμων για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελίες.

Eν τω μεταξύ, στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας,
στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν (21) άτομα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων ελέγχθηκαν (1.863) άτομα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (1.494) οχήματα, ενώ παράλληλα βεβαιώθηκαν συνολικά (454) παραβάσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση