Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Εγκαίνια Έκθεσης «Ιστορικών Αστυνομικών Κειμηλίων» στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας
Εγκαίνια Έκθεσης «Ιστορικών Αστυνομικών Κειμηλίων» στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας

Εγκαίνια Έκθεσης «Ιστορικών Αστυνομικών Κειμηλίων» στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας

Το περσμένο Σάββτο (20-10-) στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, στο πλαίσιο εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα , πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης «Ιστορικών Αστυνομικών Κειμηλίων».

Η περιλαμβάνει κειμήλια που προέρχονται από τις ιδιωτικές συλλογές του Αθανασίου Κατσίκα και του Υποστράτηγου (ε.α.) της ΕΛ.ΑΣ. Δημητρίου Καλλιαντζή και αφορούν είδη αστυνομικού ιματισμού, οπλισμού, τροχονομικού εξοπλισμού, καθώς και είδη υ, είδη ατομικής υγιεινής και φορείο μεταφοράς τραυματιών της Ελληνικής Χωρος των ετών 1940-1941.

Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια σύνδεσης του παρελθόντος με το παρόν αλλά και ανάδειξης του σημαίνοντα ρόλου που επιτέλεσαν τόσο η Ελληνική Χωρο όσο και η Αστυνομία Πόλεων, πριν από τη συγχώνευσή τους το έτος 1984 και τη σύσταση της σημερινής Ελληνικής Αστυνομίας.

Ταυτόχρονα, η αυτή έχει ως στόχο και να τιμήσει τους υπηρετούντες στο Σώμα κατά τα προηγούμενα έτη και να προβάλει το σημαντικό που επιτέλεσαν για το κοινωνικό σύνολο.

Η έκθεση θα διαρκέσει ένα μήνα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση