Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Εγκαίνια Έκθεσης «Ιστορικών Αστυνομικών Κειμηλίων» στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας
Εγκαίνια Έκθεσης «Ιστορικών Αστυνομικών Κειμηλίων» στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας

Εγκαίνια Έκθεσης «Ιστορικών Αστυνομικών Κειμηλίων» στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας

Το περασμένο Σάββατο (20-10-) στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, στο πλαίσιο εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης «Ιστορικών Αστυνομικών Κειμηλίων».

Η περιλαμβάνει κειμήλια που προέρχονται από τις ιδιωτικές συλλογές του Αθανασίου Κατσίκα και του Υποστράτηγου (ε..) της Δημητρίου Καλλιαντζή και αφορούν είδη αστυνομικού ιματισμού, οπλισμού, τροχονομικού εξοπλισμού, καθώς και είδη γραφείου, είδη ατομικής υγιεινής και φορείο μεταφοράς τραυματιών της Ελληνικής Χωροφυλακής των ετών 1940-1941.

Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια σύνδεσης του παρελθόντος με το παρόν αλλά και ανάδειξης του σημαίνοντα ρόλου που επιτέλεσαν τόσο η Ελληνική Χωροφυλακή όσο και η Αστυνομία Πόλεων, πριν από τη συγχώνευσή τους το έτος 1984 και τη σύσταση της σημερινής Ελληνικής Αστυνομίας.

Ταυτόχρονα, η αυτή έχει ως στόχο και να τιμήσει τους υπηρετούντες στο Σώμα κατά τα προηγούμενα έτη και να προβάλει το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν για το κοινωνικό σύνολο.

Η έκθεση θα διαρκέσει ένα μήνα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ζωή αρχίζει όταν κλείνει ένας κύκλος… - https://t.co/PaAJUgRkjl -

  • Πέθανε στον ύπνο του 40χρονος αγιογράφος στη Ν. Αγχίαλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/oI1aWUp9SF -

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

"Αλιεύοντας" την είδηση