Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Εφαρμογή μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)»του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014 – 2020
Εφαρμογή μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)»του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014 – 2020

Εφαρμογή μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)»του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014 – 2020

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους 2020 η έκδοση 3ης Πρόσκλησης για τη γεωργοπεριβαλλοντική – κλιματική δράση 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)».

Επί του παρόντος έχει αναρτηθεί σχετική προδημοσίευση στις ιστοσελίδες του ΠΑΑ:
http://www.agrotikianaptixi.gr/el/content/3i-prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-gia-ti-drasi-10018-komfoyzio
και του ΥπΑΑΤ: http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/programma-agrotikis-anaptyksis-2014-2020-proskliseis-metron/780-drash-komfouzio10108/9288-prod-3h-proskl-komfouzio

Οι αιτήσεις στήριξης των αγροτών – κατόχων γεωργικής έκτασης με επιλέξιμες θα υποβληθούν δια της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2020 (απαραίτητη προϋπόθεση) το οποίο θα αποτελεί και το πρώτο έτος εφαρμογής των δεσμεύσεων της 3ης Πρόσκλησης.
Επιλέξιμες είναι : Ροδακινιά, εκταρινιά, Βερικοκιά, Μηλιά, Αχλαδιά, Κυδωνιά, Δαμασκηνιά και Αμπέλι (οινοποιήσιμο, επιτραπέζιο).
Οι δικαιούχοι των προηγούμενων δύο (2) Προσκλήσεων της δράσης 10.1.08 θα δύναται να υποβάλουν αίτηση στήριξης στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης της δράσης, αλλά για διαφορετικά αγροτεμάχια από αυτά, που είναι ενταγμένα στο πλαίσιο των προηγούμενων Προσκλήσεων της δράσης 10.1.08.
Όσοι υποψήφιοι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (σύμφωνα με την προδημοσίευση της 3ης πρόσκλησης) μπορούν με δική τους ευθύνη να ξεκινήσουν την εφαρμογή των δεσμεύσεων της δράσης για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

Μη επιτρεπόμενα χημικά εντομοκτόνα

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. και Σποράδων ενημερώνει τους δικαιούχους , που έχουν ενταχθεί στη Δράση 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδόπτερων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2020, καθώς και τους επιβλέποντες γεωπόνους ότι έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΠΑΑ «www.agrotikianaptixi.gr» και του ΟΠΕΚ «www.opekepe.gr» δύο (2) αρχεία σχετικά με τα μη επιτρεπόμενα χημικά φυτοπροστατευτικά προϊόντα για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2020.

Το πρώτο αρχείο αφορά τη λίστα με τα χημικά συν φυτοπροστατευτικά προϊόντα, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται πλέον για την αντιμετώπιση των εντομολογικών εχθρών-στόχων στο πλαίσιο της 1ης και της 2ης Πρόσκλησης της Δράσης για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2020 (4ο και 3ο έτος εφαρμογής, αντίστοιχα).

Το δεύτερο αρχείο περιλαμβάνει τα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα (φερομόνες) τα οποία επιτρέπονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ μέρους των δικαιούχων αμφότερων των ενεργών Προσκλήσεων (1η και 2η Πρόσκληση για μηλοειδή και πυρηνόκαρπα) καθώς και των ενδιαφερομένων της επικείμενης 3ης Πρόσκλησης της ως άνω δράσης για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2020.

Τέλος, όπως επισημαίνεται και στο υποσέλιδο των ως άνω αρχείων, οι πίνακες βασίζονται στην τρέχουσα εικόνα των επίσημων Καταλόγων Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων και Βιοκτόνων του στους οποίους πρέπει να ανατρέχουν οι δικαιούχοι της Δράσης και οι επιβλέποντες αυτών για την πλέον επικαιροποιημένη εικόνα των εγκρίσεων των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση