Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Δράσεις της ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς
Δράσεις της ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Δράσεις της ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

 

 

Αποσκοπούσαν στην πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων, κλοπών – διαρρήξεων και  λοιπών έκνομων ενεργειών

 

Από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της ενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς (από 19.4.2019 έως 05.5.2019), πραγματοποιήθηκαν ειδικές τροχονομικές δράσεις, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στους οδικούς άξονες, με σκοπό την ασφαλή και ομαλή μετακίνηση πολιτών και οχημάτων, καθώς και την πρόληψη και αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα, συγκροτήθηκαν συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, στοχεύοντας  στην πρόληψη επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπό την επήρεια αλκοόλ,  υπερβολική ταχύτητα, αντικανονικό προσπέρασμα, μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης κ.λπ. καθώς και την αντιμετώπιση οδηγικών συμπεριφορών που ευθύνονται για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, συγκροτήθηκαν συνολικά (569) συνεργεία ελέγχων σε , Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα, όπου ελέγχθηκαν (17.826) οχήματα και βεβαιώθηκαν (4.187) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ενδεικτικά:

  • 995 για υπερβολική ταχύτητα
  • 79 για υπό την
  • 33 για χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση
  • 23 για κίνηση στο αντίθετο κυκλοφορίας
  • 36 για ερυθρού σηματοδότη
  • 9 για αντικανονικό προσπέρασμα
  • 85 για μη χρήση ζώνης
  • 32 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 61 για ΚΤΕΟ.

Επισημαίνεται ότι κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα δε σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο τροχαίο στην περιοχή της Θεσσαλίας, ενώ περιορίστηκαν σημαντικά τα υπόλοιπα τροχαία .

Επιπλέον, καθ' όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου αναπτύχθηκαν, από τις Υπηρεσίες Ασφάλειας της ενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, εμφανείς και μη αστυνομικές δράσεις με στόχο την πρόληψη, αποτροπή και καταστολή έκνομων ενεργειών, ιδίως κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών.

Τέλος, εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ς κατασκευής, διακίνησης, εμπορίας, κατοχής και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνικών ειδών, που εγκυμονούν κινδύνους για σοβαρούς τραυματισμούς και απώλεια ζωής.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση