Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Δικογραφία για ηλεκτρονική απάτη
Δικογραφία για ηλεκτρονική απάτη

Δικογραφία για ηλεκτρονική απάτη

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας , σχηματίσθηκε για παράβαση υ 386 Π.Κ. «ΑΠΑΤΗ», σε βάρος αλλοδαπού υπηκόου ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ηλικίας 31 ετών, καθόσον κατόπιν ς Έλληνα 64 ετών, ο δράστης αρχές του τρέχοντος μήνα, χρησιμοποιώντας την μέθοδο «ηλεκτρονικού ψαρέματος (phising)», έπεισε τον 64χρονο, να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες με αποτέλεσμα να καταφέρει να του αφαιρέσει από τραπεζικό λογαριασμό του, το χρηματικό ποσό  των οκτακοσίων (800) ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο δράστης απέστειλε e-mail στον παθόντα από ψεύτικο λογαριασμό και με το πρόσχημα ότι απενεργοποιήθηκαν προσωρινά οι κάρτες του, ζήτησε από τον παθόντα να προβεί στη διαδικασία εγγραφής επιλέγοντας συγκεκριμένο σύνδεσμο (link) και στη συνέχεια, αφού τον έπεισε σχετικά με την νομιμότητα των υποδεικνυόμενων ενεργειών, κατάφερε να του αποσπάσει προσωπικά στοιχεία, ήτοι όνομα χρήστη (username), κωδικό πρόσβασης (password) e-banking & στοιχεία χρεωστικής κάρτας, τα οποία ο δράστης χρησιμοποίησε, με αποτέλεσμα να προβεί σε μεταφορά του ανωτέρω χρηματικού ποσού σε εταιρεία που εδρεύει στο εξωτερικό.

Προανάκριση ενεργείται από την  Υποδιεύθυνση Ασφάλειας .

Επίσης, κατά τις βραδινές ώρες της 27/09/, από αστυνομικούς του Α.Τ. Βόλου, συνελήφθη 44χρονη, καθόσον ως ιδιοκτήτρια σκύλου δεν έλαβε ως όφειλε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα το ζώο από τον χώρο της οικίας της, με αποτέλεσμα να επιτεθεί πλησίον αυτής σε διερχόμενους πεζούς: 38χρονο & 73χρονο και στον σκύλο ιδιοκτησίας του 38χρονου.

Οι πεζοί, στην προσπάθειά τους να προστατευθούν, έπεσαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα αμφότεροι να υποστούν ελαφριές σωματικές βλάβες & να τραυματισθεί ο του 38χρονου.

Στη συνέχεια, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Α.Τ Βόλου, ο 38χρονος & ο 73ρονος, καθόσον ανωτέρω 44χρονη υπέβαλλε σε βάρος τους για παράβαση υ 361 Π.Κ. «Εξύβριση» & 229 Π.Κ. «Ψευδής Κατα».

Τέλος, στην 44χρονη επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παράλειψη αντιλυσσικού εμβολίου & μη ηλεκτρονικής καταγραφής του αναφερόμενου σκύλου της, συνολικού χρηματικού ποσού εξακοσίων (600) ευρώ.

Προανάκριση ενεργείται από το Α.Τ. Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση