Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Δεκατέσσερις συλλήψεις για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης
Δεκατέσσερις συλλήψεις για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης

Δεκατέσσερις συλλήψεις για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης

Δεκατέσσερα άτομα εκ των οποίων δεκατρείς Ελληνες και ένας αλλοδαπός, συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Β.) σήμερα το πρωί.

Πρόκειται για έντεκα άντρες και τρεις , οι οποίοι συνελήφθησαν στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων ς του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φέρεται να είναι μέλη του χώρου.

Πρόκειται για μία υπόθεση που ξεκίνησε να ερευνάται μετά τη την 28η Οκτωβρίου του νσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος είναι ο κατηγορούμενος για την αποστολή του δέματος – στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που ακολούθησε τη σύλληψή του προέκυψε ότι έκανε αναλήψεις από τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος ωστόσο, είχε ανοιχτεί με πλαστή ταυτότητα σε άλλο όνομα. Να σημειωθεί ότι η στην κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού του Κ. Γιαγτζόγλου αφορά στο διάστημα που προηγήθηκε της σύλληψής του.

Μετά την άρση απορρήτου του τραπεζικού λογαριασμού βρέθηκε ότι σε αυτόν τον λογαριασμό κατέθεταν χρηματικά ποσά 14 διαφορετικά άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν κατόπιν ενττος του ανακριτή.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή, προκειμένου να αιτιολογήσουν γιατί κατέθεταν χρήματα στον λογαριασμό του Γιαγτζόγλου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κάποιοι εξ αυτών ενδεχομένως να μην είχαν εικόνα για τις ενέργειες του, ωστόσο άλλοι μπορεί να κατέθεταν χρηματικά ποσά στο πλαίσιο ς της δράσης του, κάτι που αναμένεται να εξακριβωθεί από την απολογία τους στον ανακριτή.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση