Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Μπαράζ συλλήψεων για e-στοίχημα
Μπαράζ συλλήψεων για e-στοίχημα

Μπαράζ συλλήψεων για e-στοίχημα

Μεγάλο κύκλωμα παράνομου ηλεκτρονικού στοιχήματος, στο οποίο μετείχαν κυρίως υπήκοοι , εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Συνελήφθησαν 128 άτομα, τρεις Ελληνες και 125 αλλοδαποί, κυρίως από την , ενώ κατασχέθηκαν πλήθος πειστήρια, όπως φορητοί υπολογιστές, συστήματα ενδοεπικοινωνίας και πάνω από 150.000 ευρώ σε μετρητά.

Η των αστυνομικών της Ασφάλειας σχετικά με τη δράση της σπείρας διήρκησε πάνω από 1,5 μήνα, ενώ το μπαράζ συλλήψεων ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώθηκε χθες.

Σύμφωνα με την , στην ηγετική ομάδα μετείχαν 18 άτομα, ανάμεσα στα οποία και ένας Ελληνας που, κατά πληροφορίες, δραστηριοποιείται ως μεσίτης.

Οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν για έδρα τους πολυτελείς μεζονέτες στα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής. Στη διάρκεια των ερευνών της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ερευνήθηκαν πέντε μονοκατοικίες που είχαν μισθώσει τα μέλη του δικτύου. Οι συλληφθέντες είχαν τοποθετήσει έξω από τα α κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης για να μπαινοβγαίνουν με ασφάλεια και δίχως να γίνονται αντιληπτοί από περιοίκους ή την αστυνομία.

Οι συλληφθέντες είχαν δημιουργήσει ιστοσελίδες μέσω των οποίων διοργάνωναν παράνομο στοίχημα για διάφορα αθλήματα και πρωταθλήματα ανά τον κόσμο. Αξιωματικός που ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε ότι «το κύκλωμα διοργάνωνε παράνομα στοιχήματα ακόμα και για μπέιζμπολ», ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μεγάλο μέρος από τα κέρδη των τελευταίων εβδομάδων προήλθαν από πονταρίσματα σε του Euro της ς.

Κατά το αρχικό στάδιο της ς δεν προέκυψε ότι το κύκλωμα οργάνωνε στοίχημα για αγώνες ελληνικών πρωταθλημάτων. Πάντως, αστυνομικοί ερευνούν εκατοντάδες σημειώσεις στις οποίες οι συλληφθέντες κατέγραφαν στοιχήματα, κέρδη και ενδεχομένως το πελατολόγιό τους. Γι' αυτό έχουν ζητήσει μεταφραστές, προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν τα ιδιόχειρα σημειώματα.

«Πιάστηκε ένα τεράστιο κύκλωμα με 130 άτομα κυρίως ασιατικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν εδώ στα βόρεια και τα νότια προάστια πολυτελείς κατοικίες που είχαν μέσα σέρβερ και είχαν παράνομη επιχείρηση ηλεκτρονικού τζόγου», δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ίκος Τόσκας.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση