Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Σε σπείρα ληστείας και κλοπών στην Αθήνα συμμετείχε Βολιώτης
Σε σπείρα  ληστείας και κλοπών στην Αθήνα συμμετείχε Βολιώτης

Σε σπείρα ληστείας και κλοπών στην Αθήνα συμμετείχε Βολιώτης

Τ στοιχεί 12 συλληφθέντων ρομά και άλλων δύο που αναζητούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για ληστεία και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων δόθηκαν σήμερα με εισαγγελική διάταξη στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων, ηλικίας από 17 ως 43 χρονών, είναι και ένας 43χρονος Βολιώτης.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μετά από πολύμηνες έρευνες για υποθέσεις κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης, ενώ τα μέλη, από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραταν κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ατόμων που διέθεταν διαμερίσματα προς ενοικίαση.

Οι δράστες αναζητούσαν διαμερίσματα προς ενοικίαση μέσω αγγελιών, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτά που βρίσκονταν στο ίδιο οίκημα ή πολυ με την του ιδιοκτήτη, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους ιδιοκτήτες, για να κανονίσουν συνάντηση και να δουν το προς ενοικίαση σπίτι.

Οι ρομά εμφανίζονταν ως υποψήφιοι ενοικιαστές δύο εκ των δραστών ( – γυναίκα) και μαζί με τους παθόντες έμπαιναν στο προς ενοικίαση διαμέρισμα, ενώ οι συνεργοί τους χωρίς να γίνονται αντιληπτοί παρέμεναν στις σκάλες, έξω από το διαμέρισμα του παθόντα, ο οποίος άφηνε συνήθως ανοιχτή ή ξεκλείδωτη την πόρτα του διαμερίσματός του. Εκμεταλλευόμενοι την απουσία του ιδιοκτήτη, εισέρχονταν στο εσωτερικό του και αφού ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν τιμαλφή και χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της οργάνωσης επέλεγαν ως θύματά τους, κυρίως γυναίκες και τις περισσότερες φορές ηλικιωμένες, καθότι κέρδιζαν ευκολότερα την εμπιστοσύνη τους, αλλά και την γρηγορότερη και όσο το δυνατό πιο απρόσκοπτη διαφυγή τους. Τα θύματα συνήθως αντιλαμβάνονταν την κλοπή των αντικειμένων αργότερα και ενώ οι δράστες είχαν ήδη αποχωρήσει από το διαμέρισμα τους.

Μέχρι τώρα εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών και μία ληστεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το των 300.000 €.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομίας τα στοιχεία των συλληφθέντων είναι:

Καραγκούνης Αθανάσιος – Λουκάς του Αθανασίου και της Λουκίας, γεν. 3-7-1988 στην , Βαγιοπούλου Βαρβάρα του Χρήστου και της Μαρίας, γεν. 31-12-1996 στην Νίκαια, Καλογερόπουλος Διονύσιος του Νικολάου και της Βασιλικής, γεν. 12-02-1985 στην , Πάσσιος Παναγιώτης-Σπυρίδωνας του Αποστόλου και της Μαγδαληνής, γεν. 01-04-1992 στην Αθήνα, Ζαφειρόπουλος Δημήτριος του Βασιλείου και την Ελένης, γεν.04-03-1991 στην Αθήνα, Δημόπουλος Απόστολος του Δημητρίου και της Ελισάβετ, γεν. 20-02-1984 στην Αθήνα, Τρομπούκη Βαρβάρα του Γεωργίου και της Ελένης, γεν. 29-06-1996 στην Αθήνα, Ζαφειρόπουλος Παναγιώτης του Γεωργίου και της Παρασκευής, γεν. 23-08-1981 στην Αθήνα.

Ακόμη συνελήφθησαν οι Ζαφειρόπουλος νσταντίνος του Γεωργίου και της Παρασκευής, γεν. 07-08-1972 στον Βόλο, Παυλίδου Μαργαρίτα- Μαρίνα του Γεωργίου και της Μαρίας, γεν. 01-05-1995 στην Αθήνα, Τσίτζηρα Ευσταθία του Ευθυμίου και της Αικατερίνης, γεν. 10-03-1985 στην Αθήνα και Λιατίφης Παρασκευάς του Γεωργίου και της Ειρήνης, γεν. 03-10-1990 στην Αθήνα.

Τέλος, αναζητούνται οι Καραγκούνης ή Γκαραγκούνης Μάριος του Νικολάου και της Ειρήνης, γεν. 15-02-1994 ή 01-01-1996 στην Αθήνα και Λιατίφης Ιωάννης του νσταντίνου και της Μαρίας, γεν. 01-05-1991 στην Αθήνα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση