Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Αθίγγανοι για αρπαγή ανήλικου κοριτσιού συνελήφθησαν στον Τύρναβο
Αθίγγανοι για αρπαγή  ανήλικου κοριτσιού συνελήφθησαν στον Τύρναβο

Αθίγγανοι για αρπαγή ανήλικου κοριτσιού συνελήφθησαν στον Τύρναβο

Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες ΡΟΜΑ στον Τύρναβο Λάρισας, κατηγορούμενοι για τα, κατά περίπτωση, της ς ανηλίκων, της υπόθαλψης εγκληματία, της παράβασης το νόμου περί ναρκωτικών και της ς.

Δύο από τους δράστες, ζευγάρι αγάμων που συμβιώνουν, κατακρατούσαν στην οικία τους ανήλικο κορίτσι, ηλικίας 6 ετών περίπου, το οποίο δεν τυγχάνει βιολογικό τους τέκνο.

Σε βάρος του τρίτου δράστη εκκρεμούν δύο εντάλματα ς των Ανακριτών Λάρισας για τα της συγκρότησης – διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κατ΄ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέβησαν σε νομότυπη έρευνα σε οικία στον οικισμό ROMA του Τυρνάβου, όπου συμβιεί άγαμο ζευγάρι και συγκεκριμένα ένας 42χρονος και μία 41χρονη, ύστερα από κατάλληλη αξιο στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία το ζεύγος κατακρατεί ανήλικο κορίτσι που δεν είναι βιολογικό τους τέκνο.

Κατά την έρευνα στην εν λόγω οικία, βρέθηκε ανήλικο κορίτσι, ηλικίας περίπου 6 ετών, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, το οποίο όπως εξακριβώθηκε, αφενός δεν αποτελεί βιολογικό τέκνο του ζευγαριού, αφετέρου δε διακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των βιολογικών του γονέων, ενώ μεταφέρθηκε για ιατρικές εξετάσεις στο ενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών για έρευνα στην οικία, εξήλθε τρέχοντας από αυτή και διέφυγε ο τρίτος δράστης, ηλικίας 34 ετών, αφαιρώντας Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 37χρονου.

Ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, ο 34χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα μέσα στον προαναφερόμενο οικισμό.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούν δύο εντάλματα ς των κυρίων Ανακριτών Λάρισας για τα αδικήματα της συγκρότησης – διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κατ΄ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, ενώ επιπλέον προέκυψε ότι οι άλλοι δύο συλληφθέντες τον απέκρυπταν στην οικία τους.

Το αφαιρεθέν όχημα βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του.

Επιπλέον, κατά την έρευνα στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• μία νάιλον συσκευασία με αποξηραμένη κάνναβη, βάρους (29) γραμμαρίων,
• δύο τηλεκάρτες με υπολείμματα ηρωίνης,
• ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
• ένα ρολόι χειρός και
• δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας για τον προσδιορισμό των στοιχείων ταυτότητας του κοριτσιού, καθώς και για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες περιήλθε στην κατοχή του ζευγαριού συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό διεξάγεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση