Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Αθ. Λιούπης: Άμεσα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για αυτοψία και επισήμανση ζημιών από την σφοδρή κακοκαιρία στην Μαγνησία
Αθ. Λιούπης: Άμεσα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για αυτοψία και επισήμανση ζημιών από την σφοδρή κακοκαιρία στην Μαγνησία

Αθ. Λιούπης: Άμεσα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για αυτοψία και επισήμανση ζημιών από την σφοδρή κακοκαιρία στην Μαγνησία

Επισήμανση των ζημιών που προκάλεσε η πρωτοφανής έντασης καταιγίδα, κυρίως στις δενδρώδεις που ήταν κοντά στο στάδιο συγκομιδής όπως αχλάδια, φιστίκια, ροδάκινα, αμύγδαλα, αλλά και άλλες καλλιέργειες, θα κάνει άμεσα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης από τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας   Σπύρο Σπυρόπουλο και τον τμηματάρχη  Κωνσταντίνο Καραμπάτσα.

Η αρμόδια υπηρεσία προγραμματίζει άμεσα, Τετάρτη και Πέμπτη να κάνει αυτοψία σε όλες τις καλλιέργειες, που ζημιώθηκαν μετά την κατακλυσμιαία βροχόπτωση, με θυελλώδεις ανέμους και χαλαζόπτωση, ενώ επισημαίνεται πως οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ συνεχίζουν απρόσκοπτα την καταγραφή των ζημιών από προηγούμενες ζημιές σε όλο τον Νομό Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, ο ασφαλισμένος του οποίου ζημιώθηκαν οι καλλιέργειες, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% της συνολικής παραγωγής που περίμενε να συγκομίσει από κάθε αγροτεμάχιο κατ΄ είδος καλλιέργειας, έχει υποχρέωση μέσα σε 15 ημέρες από την επομένη της ημερομηνίας που συνέβη το ζημιογόνο αίτιο, να υποβάλει ο ίδιος ή τρίτο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο δήλωση ζημιάς.

Η δήλωση υποβάλλεται στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στην αγροτική περιοχή που βρίσκονται τα ζημιωθέντα αγροτεμάχια.

Όπου η συγκομιδή είχε ξεκινήσει, οι παραγωγοί οφείλουν να αφήσουν μάρτυρες.

Θα δρομολογηθούν άμεσα από την υπηρεσία οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την καταγραφή και την αποζημίωση των ζημιωθέντων καλλιεργειών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση