Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Αστυνομική επιχείρηση σε δύο υπό κατάληψη κτίρια
Αστυνομική επιχείρηση σε δύο υπό κατάληψη κτίρια

Αστυνομική επιχείρηση σε δύο υπό κατάληψη κτίρια

Επιχείρηση της ς και σε δεύτερο υπό έγινε, αμέσως μετά την εκκένωση του κτιρίου στη συμβολή Σουρμελή και Αχαρνών, όπου στεγαζόταν παλαιότερα σχολείο, το οποίο τελούσε υπό από το 2016.

Το δεύτερο είναι ένα πενταώροφο που ανήκει σε ιδιώτη, επί της οδού Αχαρνών 22, κοντά στο πρώτο, όπου επίσης διέμεναν .

Από εκεί απομακρύνθηκαν από την πάνω από 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, που μεταφέρονται μαζί με τους άλλους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Στο πρώτο κτίριο είχαν καταμετρηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, περισσότεροι από 130 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά.

Μετά την ταυτοποίηση, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αλλοδαποί θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας.

Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε στις 6 το πρωί της Πέμπτης, συμμετέχουν δεκάδες αστυ από διάφορες Υπηρεσίες, ενώ παράλληλα αυτήν την είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και στα δύο κτίρια για τυχόν αντικείμενα. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο.

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης του κτιρίου συνεργεία του δήμου Αθηναίων θα προχωρήσουν στον καθαρισμό τους και θα τα ασφαλίσουν.

Ο δήμος σε όλες αυτές τις περιπτώσεις βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και συμβάλλει στον καθαρισμό και την ασφάλιση των κτιρίων αυτών, με δικά του συνεργεία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχε επιχειρηθεί η εκκένωση δύο κτιρίων υπό κατάληψη στα Εξάρχεια.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση