Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών και κινητών στις Φυλακές Λάρισας με drone
Απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών και κινητών στις Φυλακές Λάρισας με drone

Απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών και κινητών στις Φυλακές Λάρισας με drone

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ς εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που ενέχεται στο σχεδιασμό και την απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στο Κατάστημα Κράτησης ς, με χρήση τηλεκατευθυνόμενης ιπτάμενης συσκευής (drone).

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων και τα έξι μέλη της εγκληματικής ομάδας. Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 36, 24, 33 και 26 ετών, όλοι έγκλειστοι στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, με τον 24χρονο να τελεί σε τακτική άδεια, καθώς και δύο έλληνες, έναν 19χρονο και μία 24χρονη.

Όπως πρόεκυψε, ηθικός αυτουργός και «αρχηγός» της απόπειρας εισαγωγής, η οποία οργανώθηκε και συντονίστηκε μέσα από τις , είναι ο 36χρονος αλλοδαπός, ηγετικά στελέχη ο και ο 26χρονος, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέλη είχαν εκτελεστικό «ρόλο» και ενεργούσαν με βάση τις εντολές και τις οδηγίες τους.

Η εγκληματική ομάδα είχε σχεδιάσει την επιχείρηση εισαγωγής ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους εντός της φυλακής και είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες.

Για τον σκοπό αυτό ο 24χρονος μαζί με τον 19χρονο μετέφεραν μια τηλεκατευθυνόμενη ιπτάμενη συσκευή (drone) από την Αθήνα στη Λάρισα και χθες το μεσημέρι εντοπίστηκαν να κινούνται με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο κοντά στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας.

Οι δυο επιβαίνοντες ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ κατά τη διάρκεια της αστυνομικής ς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ένα drone με τα εξαρτήματά του,
• έξι κινητά και πέντε φόρτισής τους
• το χρηματικό ποσό των (105) ευρώ,
• ταινία συσκευασίας και πλήθος γαντιών μιας χρήσης,
• ατζέντα με ονόματα και τηλέφωνα και
• το προαναφερόμενο όχημα.

Σε παράλληλη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη, κατά την αποβίβαση της στο σταθμό λεωφορείων του ΚΤΕΛ Λάρισας, η 24χρονη, η οποία είχε επιφορτιστεί με την μεταφορά από την Αθήνα των ναρκωτικών ουσιών και των κινητών τηλέφωνων, που προορίζονταν για την εισαγωγή τους στο Κατάστημα Κράτησης.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (211) γραμμαρίων,
• τρεις νάιλον συσκευασίες με , συνολικού βάρους (418) γραμμαρίων,
• δέκα κινητά τηλέφωνα και πέντε φόρτισής τους,
• (25) sim και
• το χρηματικό ποσό των (135) ευρώ.

Η εγκληματική ομάδα από τη διάθεση των ναρκωτικών ουσιών και των κινητών τηλεφώνων εντός του Καταστήματος Κράτησης, εκτιμάται ότι θα αποκόμιζε το χρηματικό ποσό των (150.000) ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα και της ς του νόμου περί ναρκωτικών, σε βαθμό κακουργήματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

drone

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση