Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Απόπειρα απάτης σε βάρος Βολιωτών κτηνιάτρων
Απόπειρα απάτης σε βάρος Βολιωτών κτηνιάτρων

Απόπειρα απάτης σε βάρος Βολιωτών κτηνιάτρων

Μετά την πρόσφατη υπόθεση απάτης σε βάρος αρτοποιών στη Μαγνησία, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, στο στόχαστρο απατεώνων φαίνεται πως μπήκαν και οι .

Ήδη, έχουν προβεί σε στην Ασφάλεια, τρεις του Βόλου, ενώ  πιθανότατα, να ακολουθήσουν κι άλλες.

Η μία καταγγελία αφορά στους κτηνιάτρους Ελευθέριο Χριστόπουλο και Παύλο Σταμόπουλο, που διατηρούν κτηνιατρείο στην οδό Πολυμέρη.

Όπως καταγγέλλουν, σήμερα (24-12-2020) το πρωί, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους, από κινητό τηλέφωνο, με εμφανή τον αριθμό κλήσης, άνδρας που ζήτησε τέσσερα εμβόλια για τα του, αξίας 280 . Ζήτησε μάλιστα, η συναλλαγή να γίνει μέσω κατάθεσης σε Τραπεζικό λογαριασμό, συγκεκριμένης Τράπεζας.

Στους δύο κτηνιάτρους κινήθηκαν υποψίες για τις πραγματικές προθέσεις του ενδιαφερόμενου αγοραστή, όταν εκείνος επέμενε να προπληρώσει για τα εμβόλια παρότι του επισήμαναν ότι δεν ήταν διαθέσιμα. Έκλεισε μάλιστα, με τρόπο απότομο το τηλέφωνο, λέγοντάς τους, να του στείλουν το IBAN του λογαριασμού τους, με στο τηλέφωνο από το οποίο έκανε την κλήση.

Όπως πληροφορήθηκαν αργότερα, δεν ήταν οι μόνοι που τους προσέγγισε ο «περίεργος αγοραστής», καθώς ανάλογο τηλεφώνημα δέχθηκε σήμερα κι άλλος συνάδελφός τους, ο οποίος επίσης, κατήγγειλε το συμβάν στην Ασφάλεια.

Όπως δήλωσε στην Βόλου, ο κ. Χριστόπουλος, αμέσως ενημέρωσαν για το περίεργο τηλεφώνημα την Ασφάλεια, της οποίας τους συμβούλεψαν να ενημερώσουν – όσο είναι δυνατόν – συναδέλφους τους ώστε να έχουν γνώση της απόπειρας απάτης που φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη. Ταυτόχρονα, ενημέρωσαν και την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, στην οποία ανήκει ο αριθμός από τον οποίο έγινε η κλήση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω αριθμός φέρεται να είναι κατά 92% «επικίνδυνος» μέσω ελέγχου που έγινε από συγκεκριμένη εφαρμογή. Κατά πάσα πιθανότητα δε, το νούμερο είναι είτε κλεμμένο, είτε εξωτερικού.

Να σημειώσουμε πως ανάλογος ήταν και ο τρόπος που έδρασαν το προηγούμενο διάστημα, απατεώνες, προσεγγίζοντας αρτοποιούς. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, κατάφεραν να αποσπάσουν χιλιάδες .

Συγκεκριμένα, ο τρόπος δράσης τους έχει ως εξής: προσεγγίζουν επαγγελματίες για την αγορά προϊόντων, ζητώντας αριθμό λογαριασμού ώστε να καταθέσουν το αντίτιμο της αγοράς. Εν συνεχεία, ισχυρίζονται ότι, κατά λάθος, κατέθεσαν πολύ μεγαλύτερο, στέλνοντας στον επαγγελματία πλαστά παραστατικά της υποτιθέμενης κατάθεσης και ζητώντας του να επιστρέψει τη διαφορά, που  συνήθως είναι από αρκετές εκατοντάδες έως και χιλιάδες ευρώ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνέχεια Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/lYIMLxs1Ul -

  • Οικονομική ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Νοτίου Πηλίου - https://t.co/ZiXV7tpJB0… -

  • - https://t.co/5PY8XQt1hg -

"Αλιεύοντας" την είδηση