Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Απάτη σε βάρος 58χρονης εξιχνίασε η Ασφάλεια Βόλου
Απάτη σε βάρος 58χρονης εξιχνίασε η Ασφάλεια Βόλου

Απάτη σε βάρος 58χρονης εξιχνίασε η Ασφάλεια Βόλου

Της πήραν  36.320 ευρώ και την απειλούσαν να δώσει άλλες 20.000 ευρώ

Απάτη σε βάρος 58χρονης Βολιώτισσας εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Ειδικότερα, σχηματίστηκε σε βάρος 38χρονου Νιγηριανού κατοίκου Θεσσαλονίκης, ενώ αναζητείται ακόμη ένας άγνωστος δράστης.

Ο άγνωστος δράστης μέσω facebook ήρθε σε με την 58χρονη με την οποία κράτησε επαφή για περίπου δύο μήνες,  από 8 Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι 22 Νοεμβρίου 2018 και μέσω συχνής προσωπικής ς, προσποιήθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος του στρατού των ΗΠΑ, υπεύθυνος για βοήθεια στη Συρία.

Έτσι  την έπεισε να μεταφέρει ανά χρονικά διαστήματα, συνολικά το ποσό των 36.320 ευρώ σε διάφορα τραπεζικά καταστήματα εσωτερικού κι εξωτερικού και 4.000 ευρώ στον συνεργό του,  που με την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Β. Ελλάδος, ταυτοποιήθηκε ότι πρόκειται για τον 38χρονο Νιγηριανό κάτοικο Θεσσαλονίκης.

Ο άγνωστος δράστης, προσπάθησε επίσης να εξαναγκάσει την 58χρονη να δώσει επιπλέον 20.000 ευρώ, απειλώντας την ότι θα βλάψει την προσωπικότητά της και θα δημοσιοποιήσει προσωπικά της δεδομένα.

Η κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, όπου μετά από έρευνες ταυτοποιήθηκε ο Νιγηριανός σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε κι αναζητείται ο άγνωστος συνεργός του.

 

Έκλεψε από εμπορικό κατάστημα 20χρονη
ια συνελήφθη σήμερα στο Βόλο 20χρονη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Η νεαρή, εισήλθε σε εμπορικό κατάστημα και με το πρόσχημα του πελάτη, αφαίρεσε ένα παπούτσια κι ένα τζιν κοντό παντελόνι συνολικής αξίας 61,90 ευρώ. Ωστόσο έγινε αντιληπτή από την 32χρονη ιδιοκτήτρια που ειδοποίησε την Αστυνομία και η νεαρή συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Επίσης από αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας, συνελήφθησαν δύο Αλοί ηλικίας 32 και 42 ετών καθώς βρίσκονταν στη χώρα και σε βάρος τους θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής επιστροφής, ενώ σε βάρος του 42χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελιοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, που είχε ανασταλεί επί τετραετίας, χρηματική ποινή 3.000 ευρώ και δικαστικά έξοδα 80 ευρώ για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Τέλος, από αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου, συνελήφθησαν πέντε Έλληνες: δύο 19χρονοι ένας 50χρονος, ένας 61χρονος κι ένας 17χρονος κι από αστυνομικούς του Α.Τ. Σκιάθου   ένας 19χρονος, καθώς όλοι τους κατελήφθησαν να οδηγούν στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ ο 19χρονος στην Σκιάθο, κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλο ιδιοκτησίας 70χρονου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση