Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Απάτη με υπολογιστή στην Σκιάθο
Απάτη με υπολογιστή στην Σκιάθο

Απάτη με υπολογιστή στην Σκιάθο

 Από το .Τ. Σκιάθου σχηματίστηκε σε βάρος δύο  αγνώστων δραστών, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή ( προσωπικών στοιχείων πιστωτικής κάρτας & κωδικών e-banking).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα 72χρονου ημεδαπού παθόντα κατοίκου Σκιάθου, πρωινές ώρες της 16/02/, επικοινώνησε μαζί του από άγνωστη τηλεφωνική σύνδεση σε τηλεφωνική σύνδεση της οικίας παθόντα, άγνωστη γυναίκα, η οποία του συστήθηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας MICROSOFΤ και μιλώντας του αγγλικά, τον σύνδεσε με κάποιον τεχνικό της εταιρείας, ο οποίος ζήτησε από παθόντα να ανοίξει τον υπολογιστή του για να πραγματοποιήσει έλεγχο ασφαλείας από ιούς και έπειτα από κάποιες τεχνικές ενέργειες, τον απενεργοποίησε μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης.

Όταν ο παθών ενεργοποίησε εκ νέου τον υπολογιστή, διαπίστωσε ότι ήταν κλειδωμένος και απαιτούνταν η χρήση κωδικού. Κατόπι, παθών,  τηλεφώνησε σε Τράπεζες που διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς με e-banking και ενημερώθηκε ότι από τον λογαριασμό της μίας Τραπέζης μεταφέρθηκε χρηματικό 200,00 στον λογαριασμό έτερης Τράπεζας που διατηρεί ο ίδιος λογαριασμό και από κει σε του εξωτερικού, όπου οι δράστες ανέφεραν τον ίδιο τον παθόντα ως δικαιούχο, γεγονός που όπως δήλωσε ο παθών είναι ψευδές.

Από το .Τ. ΣΚΙΑΘΟΥ, διενεργείται προανάκριση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο Βόλο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ #Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - https://t.co/vHkjLxwJbJ -

  • Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες - https://t.co/a7Ygbn7bsY -

  • Με τραύμα στο κεφάλι 24χρονος #δικυκλιστής στο ΑΓΝΒ #δικυκλιστής - https://t.co/kdxdCFg9yp -

"Αλιεύοντας" την είδηση