Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση κατά της κλούβας των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια
Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση κατά της κλούβας των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση κατά της κλούβας των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια

Ομάδα αναρχικών που υπογράφουν ως «Σύντροφοι, συντρόφισσες» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που εξαπέλυσαν στις 7 οεμβρίου κατά της κλούβας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΚΙΑΛ και κατά μηχανοκίνητης ομάδας ΔΙΑΣ που τη συνόδευε την της αλλαγής βάρδιας.

Οπως αναφέρουν σε μήνυμά τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία και η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε εντός της περιοχής των Εξαρχείων για να καταστήσει σαφές ότι η συνέχιση της όξυνσης της κατασταλτικής ς του κράτους θα έχει και τις ανάλογες απαντήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και οι άνδρες των ΜΑΤ έγιναν στόχος ενέδρας στη Χαριλάου Τρικούπη από κουκουλοφόρους λίγο μετά τις 10 μ.μ. της Πέμπτης.

Περίπου 25 – 30 άτομα με καλυμμένα πρόσωπα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών κοντά στα γραφεία του ΟΚ. Οι δράστες πλησίασαν τους αστυνομικούς μέσω της οδού Ερεσού και τους επιτέθηκαν τη στιγμή που η κλούβα ανηφόριζε την οδό Χαριλάου Τρικούπη, έχοντας ως προπομπούς δύο μοτοσικλετιστές της ΔΙ.ΑΣ. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις αστυ, ο ένας εκ των οποίων πιο σοβαρά. Μία από τις μολότοφ τον χτύπησε στο κεφάλι, ενώ υπέστη και εγκαύματα στα πόδια. Κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και οι άλλοι δύο ελαφρά τραυματίες για να τους παρασχεθούν οι . Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τους επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Από τη σφοδρή επίθεση υπέστησαν και οι δύο μοτοσικλέτες της ΔΙ.ΑΣ. Αμέσως μετά την ενέδρα αστυ έκαναν έρευνες στα στενά των Εξαρχείων για τον εντοπισμό των δραστών, δίχως πάντως αποτέλεσμα. Προσήχθησαν 17 άτομα, που λίγη αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα, καθώς δεν προέκυψε ανάμειξή τους στην υπόθεση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση