Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Αίμα προσέφεραν οι αστυνομικοί στη Μαγνησία
Αίμα προσέφεραν οι αστυνομικοί στη Μαγνησία

Αίμα προσέφεραν οι αστυνομικοί στη Μαγνησία

Εθελοντική αιμοδοσία οργάνωσε η Αστυνομία, στο πλαίσιο της γιορτής του προστάτη της Αγίου Αρτεμίου, αύριο Πέμπτη, με μεγάλη συμμετοχή του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας. Η μισή ποσότητα αίματος που θα συγκεντρωθεί Πανελλαδικά θα διατεθεί στην τράπεζα αίματος του Σώματος και η άλλη μισή σε παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία.

Ο ταξίαρχος και διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Ι. Τόλιας ανέφερε ότι η 20η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και του προστάτη της Αγίου Αρτεμίου. «Πρόκειται για μια ημέρα με ξεχωριστή σημασία και αξία για το σώμα, μια ημέρα με εορταστικό χαρακτήρα, η οποία θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως ένδειξη τιμής, και του έργου και της προσφοράς της ΕΛ.ΑΣ. προς τη χώρα και την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή τον εορτασμό η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας προγραμμάτισε εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού, υπέρ της Τράπεζας Αίματος του Σώματος.

Μάλιστα η μισή ποσότητα αίματος που θα συγκεντρωθεί Πανελλαδικά, θα διατεθεί σε παιδιά που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία, όπως ανέφερε ο κ. Τόλιας.

Ο ταξίαρχος ευχαρίστησε τον διευθυντή του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου Στέλιο Λαφιωνιάτη για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα με την παραχώρηση κινητής μονάδας αιμοδοσίας γι’ αυτό το σκοπό.

Η γιατρός στην Αιμοδοσία Στέλλα Μπέργιου, χαιρέτισε την προσπάθεια στήριξης της εθελοντικής αιμοδοσίας και έδωσε το μήνυμα ότι μπορεί και καλό είναι να γίνει ο οποιοσδήποτε εθελοντής αιμοδότης. «Να μην αφήσει για αύριο κάτι που μπορεί να κάνει σήμερα, γιατί, δυστυχώς, οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη το δεν μπορούν να περιμένων», δήλωσε η γιατρός που έκανε λόγο για μια πράξη αγάπης, κοινωνικής ευαισθησίας και για ανεκτίμητη βοήθεια που προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους.

Η κα. Μπέργιου χαρακτήρισε πολύ σημαντική την εθελοντική αιμοδοσία και είπε ότι δεν πρέπει να γίνεται μόνο αν έχει ανάγκη κάποιος συγγενής, ώστε να υπάρχει καθημερινή εισροή αίματος στην Αιμοδοσία, για να αντιμετωπίζονται με ασφάλεια οι ασθενείς.

Τέλος, η γιατρός ανέφερε ότι Μαγνησία είναι αυτάρκης σε αίμα, διότι οι προσπάθειες είναι πάρα πολλές.

Εν τω μεταξύ, μεθαύριο Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 16.00 θα γίνει στο ΕΑΚ Βόλου φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Διεύθυνσης Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Βόλου, με προσφορά τροφίμων αντί για εισιτήριο που θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της πόλης.

aima1

aima

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση