Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Αποστολή βοήθειας του «Εσταυρωμένου» στις φυλακές Κορυδαλλού
Αποστολή βοήθειας του «Εσταυρωμένου» στις φυλακές Κορυδαλλού

Αποστολή βοήθειας του «Εσταυρωμένου» στις φυλακές Κορυδαλλού

“Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, συνεχίζοντας την εικοσαετή δραστηριότητά του και στους χώρους κράτησης, απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην ανδρική και την γυναικεία φυλακή Κορυδαλλού, στις οποίες κρατούνται 1800 περίπου συνάνθρωποί μας.

Οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες δέχτηκαν με χαρά και ευγνωμοσύνη τα της Τοπικής μας Εκκλησίας και κάλυψαν κάποιες ουσιαστικές ανάγκες των εγκλείστων σε είδη ένδυσης και υπόδησης. Βεβαίως, ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος “ΔΙΑΚΟΝΙΑ”, εντός των 43 μεγάλων χαρτοκιβωτίων που παρέδωσε, είχε συσκευάσει και άλλα αναγκαία είδη, όπως κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες κ.α.

Και στους δύο αυτούς χώρους κράτησης, “φιλοξενούνται” εκατοντάδες συνάνθρωποί μας απ’ όλα τα έθνη. Οι περισσότεροι είναι άποροι και μόνοι, διότι δεν έχουν φίλους και συγγενείς στην που θα μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν τα αναγκαία. Δυστυχώς, σ’ αυτή την άθλια κατάσταση ευρίσκονται και πάρα πολλοί συμπατριώτες μας. Άνδρες και γυναίκες, νέοι και μεσήλικες, αλλά και ηλικιωμένοι! Αυτοί οι συνάνθρωποί μας στηρίζονται στην ελεημοσύνη όλων εκείνων που τους θεωρούν τους, αφού οι κρατικές υπηρεσίες αδυνατούν να προσφέρουν ακόμη και τα πιο αναγκαία είδη.

Οι χώροι κράτησης της περιοχής μας βρίσκουν συμπαραστάτες τους ανθρώπους της τοπικής μας Εκκλησίας, που δραστηριοποιούνται μέσω του Σ. Σ. Κ. Βόλου “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”. Όσοι διακονούν σ’ αυτούς τους απαράκλητους χώρους, μας βεβαιώνουν πως οι κρατούμενοι υποφέρουν, όχι μόνο από τον εγκλεισμό, αλλά και από την έλλειψη πολλών αναγκαίων ειδών που εμείς οι ελεύθεροι τα θεωρούμε δεδομένα. Όλοι αυτοί είναι άνθρωποι και αδέλφια μας. Πληρώνουν τα λάθη και την παραβατική τους συμπεριφορά, αλλά αξίζουν ως εικόνες Θεού να ζουν ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση