Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Απαγορευτική για τα ΑμεΑ η χρήση του λεωφορείου στο Βόλο
Απαγορευτική για τα ΑμεΑ η χρήση του λεωφορείου στο Βόλο

Απαγορευτική για τα ΑμεΑ η χρήση του λεωφορείου στο Βόλο

Κκές είνι οι επιδόσεις της πόλης του αναφορικά με την προσβασιμότητα σε όλους τους δημόσιους χώρους και υπηρεσίες όπως πιστοποιείται και από τη σημερινή δράση του 5ου Γυμνασίου και του ΕΕΕΕΚ στο πλαίσιο της προγράμματος free mobility.
Οι  και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στη δράση, έκαναν μία βόλτα με λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ στο κέντρο του Βόλου και διαπίστωσαν ότι η ειδική ράμπα που διαθέτει το λεωφορείο για να βοηθά στην επιβίβαση και αποβίβαση ατόμων με κινητικά προτα, ή μητέρων με καροτσάκια κ.α. δεν μπορεί να αναπτυχθεί γιατί έχουν αναπτυχθεί παρτέρια στην οδό . Σε άλλα σημεία υπάρχουν παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα στον λεωφορειόδρομο, ή .
Όπως τόνισαν οι εκπαιδευτικοί, μπορεί να έγιναν αλλά ακόμη απέχουμε πολύ από ένα ικανοποιητικό επίπεδο ελεύθερης μετακίνηση για όλους στην πόλη.
Οι ομάδες των δύο σχολείων εργάζονται πυρετωδώς και τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγουν θα τα παρουσιάσουν στις 14 Φεβρουαρίου στην Παλιά Ηλεκτρική. “Εκεί θα ενώσουμε τις φωνές μας για μία πιο ανθρώπινη πόλη…Οι δημιουργούν… οραματίζονται… και μας εκπλήσσουν θετικά”. 
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση