Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΥΓΕΙΑ / Ανέχεια και φτώχεια για το 40% των νεφροπαθών της Μαγνησίας

Ανέχεια και φτώχεια για το 40% των νεφροπαθών της Μαγνησίας

ΝΕΦΡΟΠΑΘΗΣΑδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές τους ανάγκες το 40% των νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων της Μαγνησίας, καθώς οι στις συντάξεις και στα εισοδήματα τους έχουν «γονατίσει» οικονομικά, με αποτέλεσμα να είναι πλέον απαραίτητο το διατροφικό επίδομα που λαμβάνουν από το κράτος κάθε δύο μήνες, ώστε να τα «φέρουν βόλτα».
Παράλληλα σε πολλές περιπτώσεις ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας «Οι Άγιοι Ανάργυροι» προσφέρει οικονομική ενίσχυση, αλλά και τρόφιμα σε μέλη που βρίσκονται σε δυσχερή θέση, ενώ στην προσπάθεια συνεισφέρει και η Μητρόπολη Δημητριάδος με την παροχή βασικών ειδών διατροφής, σε ηλικιωμένους νεφροπαθείς που δεν μπορούν να τα «βγάλουν πέρα».
Ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Γιαννάκος επισημαίνει ότι όταν έχουν υποστεί μεγάλες στις συντάξεις τους και όταν πολλοί βλέπουν κάθε μήνα στον τραπεζικό τους λογαριασμό να μπαίνουν 400 έχοντας να πληρώσουν , και ένα σωρό άλλες υποχρεώσεις, τότε είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσουν να καλύψουν όλες τους τις ανάγκες.
«Περίπου 60-70 μέλη του συλλόγου δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα τους, καθώς η σύνταξη τους πλέον φτάνει τα 400 και έτσι τους βοηθάμε με τρόφιμα, αλλά και με κάποιο χρηματικό βοήθημα».
Επίσης μετά την δημοσίευση στο της απόφασης για την του ποσοστού αναπηρίας από το 80% σε 67% για τους μεταμοσχευμένους, επικρατεί σύγχυση, καθώς δεν γνωρίζουν εάν εντάσσονται στις ομάδες που απαλλάσσονται από την καταβολή του τέλους ακινήτων – του γνωστού χαρατσιού που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ-. Για την αλλαγή αυτή στο ποσοστό αναπηρίας των μεταμοσχευμένων έκδηλη είναι η δυσαρέσκεια για την απόφαση του υπουργείου Υγείας όλων των συλλόγων της χώρας, καθώς θεωρούν ότι αδικούνται κατάφωρα, την στιγμή που το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν τους ακολουθεί για όλο το υπόλοιπο της ζωής τους. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών καταβάλλει προσπάθειες για να ανακληθεί η απόφαση και έχει απευθυνθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
Το επόμενο διάστημα εξάλλου οι νεφροπαθείς θα πρέπει να απευθύνονται στους διευθυντές των μονάδων τεχνητού νεφρού του κάθε νοσοκομείου, για να τους γράφουν τα φάρμακα τους, βάσει της εφαρμογής του ενιαίου συνταγολογίου, ενώ από τις αρχές του 2012 τα ακριβά σκευάσματα θα διατίθενται μόνο από το του , και τα υπόλοιπα κανονικά από τα της γειτονιάς.
Οι νεφροπαθείς διαμαρτύρονται ακόμα για το γεγονός ότι δεν έχει συσταθεί η υγειονομική από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας του , προκειμένου να ελεγχθεί το ποσοστό αναπηρίας κυρίως των μεταμοσχευμένων που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το αποδεικτικό για κάποια συναλλαγή, ή οτιδήποτε άλλο. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κάποιων που κατέβαλλαν το παράβολο των 46 ευρώ, αλλά περιμένουν ακόμα να εξεταστούν από το καλοκαίρι. Γι’ αυτό ζητούν να συσταθεί άμεσα η , για να μην ταλαιπωρούνται από την πολύμηνη αναμονή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

  • Σχέδια βελτίωσης "Εξοικονόμηση Ύδατος" #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/aLpfId4jpN -

"Αλιεύοντας" την είδηση